Herdenking bevrijding van Weert door het Suffolkmonument

04 Augustus 2023 - uur

Op 21 september zal de Suffolk-herdenking gehouden worden bij de stadsbrug te Weert ter nagedachtenis van de geslaagde bevrijding van Weert door het Suffolk regiment tijdens de uiteindelijk mislukte Operatie Market=luchtoffensief l Garden = grondoffensief). Herdacht worden deze Suffolk Regiment-soldaten als eerbetoon voor hun moed en opoffering tijdens de gevaarlijke operaties van Market Garden maar vooral ook voor de bevrijding van Weert!

Het is een moment van reflectie en respect voor degenen die hebben gestreden en soms gevallen voor onze vrijheid! Dat verdient ons respect!

U bent allen van harte welkom bij onze herdenking en/of lezing.

Ontvangst gasten: tussen 18.30 uur en 19.00 uur.

Aanvang herdenking: om 19.00 uur. Einde omstreeks 20.00 uur.

BELANGRIJK: Voorafgaand aan deze herdenking zal er een lezing plaatsvinden bij Bee-j_Bertje l Rietstraat 28, 6003 PM te Weert over de operatie Market Garden en de bevrijding van Weert. Deze lezing zal worden verzorgd door Theo Schers -oud archivaris van de Gemeente Weert,

Wij hopen oprecht u te mogen begroeten bij de SUFFOLK-herdenking te Weert en u bent ook van harte welkom bij de Thema lezing over Market Garden en bedanken u bij voorbaat voor uw deelname aan deze gedenkwaardige herdenking en/of lezing.

Aanmeldingen graag bij de secretaris Wapenbroeders Weert

Mail: weert@wapenbroeders.nl Tel 06-51238413.

Nieuws