Dodenherdenking Weert op 04 mei 2022

10 Mei 2022 - uur

Op woensdag 4 mei 2022 herdacht men in Weert voor de 77e keer de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Dit deden ze in Weert zoals altijd met een  herdenkingsbijeenkomst bij de Rumolduskapel. Het thema voor 4 & 5 mei 2022 was Vrijheid in Verbondenheid’, een thema actueler dan ooit. Ook hier werd door verschillende sprekers stilgestaan bij de oorlog in Oekraïne.

Tijdens de bijeenkomst vonden diverse (muzikale) voordrachten plaats. Ook werden er diverse kransen en bloemen gelegd. De Wapenbroeders Weert verleenden acte de preseance met de aanwezigheid van de Banierwacht en meerdere leden van de Afdeling Weert. Er was brede belangstelling ook van andere diensttaken. Het dodenappel werd afgenomen door Peter van den Berg (voorzitter) en Peter William Schreuders(secretaris) die vervolgens namens de Wapenbroeders ook een bloemstuk legden.

Na de plechtige herdenking werden de deelnemers uitgenodigd op het stadhuis te Weert ter afsluiting van de 4 mei herdenking. Hierna gingen de Wapenbroeders huiswaarts omdat zij op 05 mei 2022 bij de herdenking te Wageningen werden verwacht met de nodige banieren en de 7-mans banierformatie, allen onder leiding van Frits Paulissen.

Nieuws