Dodenherdenking Wapenbroeders Afdeling Weert

07 Mei 2021 - uur

Normaliter zijn 4 en 5 mei indrukwekkende dagen voor de Weerter Wapenbroeders. Echter op verzoek van het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert  – kon vanwege COVID 19 slechts met een kleine delegatie worden deelgenomen aan de herdenking op 04 mei 2021 waarvoor overigens alle begrip!

De dodenherdenking te Weert begon op 04 mei om 08.00 uur met kransleggingen bij de Rumolduskapel ondermeer  door de voorzitter van het Comité Bevrijding en Herdenkingen – dhr. Lex Spee – Aansluitend werd aan bewoners en organisaties de gelegenheid geboden om gedurende de gehele dag bloemen of kransen neer te leggen.

Om 15.00 uur heeft het Bestuur en de Banierwacht met respect eer betoond en werd er eveneens een krans gelegd. Vervolgens werden ook de Britse militairen op de Commonwealth begraafplaats herdacht door de banierwacht en bestuursleden van de Wapenbroeders.

Burgemeester mw. C.C. Leppink-Schuitema heeft diezelfde dag om 19.58 uur namens de gemeente Weert een krans gelegd bij de Rumoldus kapel en een krans leggen. Vervolgens werd na het signaal Taptoe om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen.                                                                                                    

Laten we daarnaast hopen, dat wij in de komende jaren weer op de gebruikelijke en meer volwaardige manier als Wapenbroeders aan de herdenkingen kunnen deelnemen.

Naar de foto's van dhr. Wiel Mackus: >

Nieuws