Sobere Dodenherdenking Vredesmonument Stramproy

07 Mei 2021 - uur

Een vertegenwoordiging van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Weert heeft op uitnodiging van de Dorpsraad Stramproy deelgenomen aan de herdenking op 4 mei 2021. Op 4 mei worden alle militaire en burgerslachtoffers van de oorlogen en vredesoperaties vanaf het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Stramproy herdacht.

Omdat er helaas ook dit jaar géén publiek aanwezig mocht zijn bij de plechtigheden bij het herdenkingsmonument vond er een livestreamuitzending plaats zodat er toch samen herdacht kon worden. Het thema van dit jaar is “Na 75 jaar vrijheid”. Kransen werden er gelegd door de wethouder Tessa Geelen, kolonel Hendrik Stals, de Dorpsraad en de Bond van Wapenbroeders afdeling Weert. Ook schoolkinderen legden bloemen leggen bij het monument aan de Beatrixstraat.

Geflankeerd door vendeliers en een hoornblazer volgde traditiegetrouw na het signaal taptoe om 20.00 uur twee minuten stilte waarna het Wilhelmus werd gespeeld. Het werd een respectvolle bijeenkomst waarbij de Wapenbroeders het als een voorrecht hebben beschouwd om aldaar acte de préséance te mogen geven.

Naar de foto's van dhr. Thieu Niellissen: >

 

Nieuws