Presentatie over Nederlandse Oorlogsgravenstichting in Indonesië

09 Oktober 2018 - uur

Hierbij nodigen wij U uit voor de contactmiddag op 17 oktober  2018 om 14.00 uur in Café zaal Dennenoord, ​Voorhoeveweg 2, Weert

Op deze middag zal dhr. Peter Steenmeijer een lezing houden van zijn verblijf in Indonesië, waar hij door de Nederlandse Oorlogsgraven stichting aangesteld was als directeur van alle Nederlandse oorlogsgraven in Indonesië.

Hier zijn ook de 7 “Ere Velden“ onder zijn beheer gekomen, te weten; Menteng Pulo, Pandu, Ancol, Candi, Kalibanteng, Kembang Kuning en Leuwigajah. Hier hebben veel Nederlandse soldaten hun laatste rustplaats gevonden, die gesneuveld zijn tijdens de Indië oorlog van 1946 t/m 1950. Tijdens zijn functie als directeur, heeft hij vele nabestaanden en familie van gesneuvelde Nederlandse soldaten, mogen begeleiden en bijgestaan tijdens hun bezoek naar hun dierbaren, die op deze “ Ere Velden “ hun laatste rustplaats hebben gevonden. Deze functie als directeur heeft hij ruim 12 jaar gerund en zal op deze middag, zijn uiteenzettingen c.q. ervaringen betreffende “ up and downs " naar voren brengen.

Het beloofd een zeer interessante middag te worden. Hopelijk dat u aan deze uitnodiging gehoor zult geven. Wij heten u van harte welkom onder het genot van een kopje koffie / thee en vlaai volgens de Limburgse welkom traditie.

Graag tot woensdag de 17 oktober a..s.

Foto: Wikipedia Ereveld Menteng Pulo

Nieuws