Reünie tevens kerstdiner Afdeling 's-Hertogenbosch

19 December 2019 - uur

Op 18 december 2019 organiseerde de Afdeling ’s-Hertogenbosch e.o. weer een reünie en een kerstdiner voor alle afdelingen van het RCT WZ-NL. De middag werd geopend door de voorzitter a.i. van ’s-Hertogenbosch, dhr. Geert Jan Lautenslager. Hij verwelkomde de aanwezigen in het bijzonder de voorzitter RCT WZ-NL, dhr. Frans Maes en de erevoorzitter, Edwin Jacobsz. Het was weer, als vanouds, erg gezellig. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er bijgepraat. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Nico Weijns. Hij deed dit voor de veertiende keer.

Om ca. 17.30 uur begaven wij ons de Frederik-Hendrik zaal om plaats te nemen aan een feestelijke gedekte tafel. Daar, werd door Paresto, een voortreffelijk driegangen diner geserveerd. De Regimentsadjudant der Genie, Aooi W.H.C.P. van Gurp, hield na het hoofdgerecht een korte toespraak waarin hij de traditie van de Genie, zoals de betekenis van het Genieboeket, werd toegelicht. Daarna kreeg een dame het Genieboeket uitgereikt. Ook een aantal heren, die iets goed te maken hadden met hun echtgenote, kregen een boeket. Het is een traditie dat het boeket slechts uit een rode roos bestaat.

De oudste en jongste aanwezige dame, het jongste en oudste lid van de Genie, voorzitter en oud-voorzitter van de Afdeling ’s-Hertogenbosch werden naar voren geroepen, waar zij een glaasje brandewijn kregen aangereikt van de Regimentsplank. Ook de overige aanwezigen kregen een glaasje brandewijn en werd er, staande gezeten, het Mineurslied gezongen en geproost op het Regiment en het glas, ad fundum, opgedronken. 

Na afloop van het diner kreeg eenieder een kerstkrans mee naar huis. Een aantal personen begaven zich naar het Ravelijn, waar onder het genot van een kopje koffie, gezellig werd nagetafeld. Kortom een geslaagde reünie met aansluitend een kersdiner. Met dank aan de koks en het bedienend personeel van Paresto.

Naar de foto's van dhr. Joop Vroone: >

Op woensdag 16 december 2020 organiseert de Afdeling ’s-Hertogenbosch wederom een reünie met aansluitend een kerstdiner.

Noteer deze datum vast in uw agenda.

Nieuws