Stadsprocessie in Roermond bij Afd. Roermond en Venlo

29 April 2024 - uur

Bijna 360 jaar geleden zorgde een grote brand voor een verwoesting van ruim 800 huizen en gebouwen in Roermond. Sindsdien wordt de brand ieder jaar herdacht met een bijzondere stads-brandprocessie. Op 11 mei 2024 tussen 17:00 en 17:30 uur stellen de deelnemers aan de Stadsprocessie zich op, op de Christoffelstraat en Paredisstraat in het centrum van Roermond.

In een plechtige stoet begeleid door de Koninklijke Harmonie en het Murray’s Regiment Pipes & Drums gaat de stoet vanaf het Munsterplein via de Kapellerlaan naar de Kapel in ’t Zand. 
In de kapel begint om 18.30 uur een dienst, waarin de putkaarsen worden gezegend, met passende teksten en muziek. Aansluitend rond 19.15 uur is er nog een gezellig koffiemoment nabij de Kapel in ’t Zand.

De Afdeling Roermond en Venlo neemt deel met een detachement voorop gegaan door het Bondsbanier en de banier van de afdeling. Het zou geweldig zijn als ook de omliggende afdelingen met een aantal leden en hun banier bij ons zouden aansluiten zodat wij met z’n allen de Bond van Wapenbroeders op een mooie wijze kunnen presenteren tijdens de Stadsprocessie Roermond.

Ik verzoek dan ook de andere afdelingen ons uiterlijk woensdag 8 mei a.s. te laten weten of zij met een aantal leden en mogelijk hun banier zullen aansluiten bij ons detachement. 
Mailadres: bvw.afd.roermond@gmail.com

Nieuws