Beugelnieuws van de Afd. Roermond en Venlo

22 September 2023 - uur

Het was weer een fijne beugel- contactmiddag op Camping Geelenhoof in Kelpen-Oler op woensdagmiddag 20 september 2023, die begon met een bakkie koffie/ thee voor 12 beugelaars en een kaartster. Zoals altijd passeerden allereerst het laatste nieuws en de nieuwste grappen. Door vakantie en werk waren er helaas 6 afmeldingen, maar dat kon de pret niet drukken. Iedere maand kijken we ernaar uit om te beugelen en te kaarten.

Er is constante  drukte achter de kaarttafel als ook op de beugelbaan. Een misser met de bol, die in in de goot verdwijnt roept de nodige lachsalvo’s op. Op de baan en er buiten was er voldoende tijd om gezellig bij te praten.

Na drie uur en 3 rondjes beugelen op een lemen baan van 5 bij 10 meter, waarbij een zware bol van ca. 4 kg met een houten schop of sleger in beweging gebracht  wordt met de bedoeling om de bol door de ring in het midden van de baan te laten rollen zijn Gerard Verstraete en Wiel Knuiman daar maximaal met 90 punten in geslaagd. Het is een prachtig sportief en tactisch spel, een goede training voor lichaam en geest.

Hebt u interesse in het beugelen dan bent u woensdag 18 oktober of 15 november welkom door aanmelding bij Hub Aendekerk tel 0636275960 of E-mail hub.aendekerk@gmail.com, coördinator beugelen afdeling Roermond en Venlo.

Naar de foto's van dhr. Pim Ermers: >

Nieuws