In Memoriam: Tinie van Oss Afd. Roermond en Venlo

03 Augustus 2022 - uur

Na een kortstondig ziekbed is Tinie van Oss op 79 jarige leeftijd thuis in Rosmalen rustig ingeslapen.

Wij hebben zaterdag 30 juli 2022 in het Afscheidshuis Denbosch het leven van een enthousiast, actief lid van de Wapenbroeders in Roermond herdacht.

Namens het bestuur en leden van de Bond van Wapenbroeders Afdeling Roermond en Venlo heeft Hub Aendekerk een In Memoriam uitgesproken en Anni van Oss- van Griensven en de familie sterkte gewenst met het verlies van haar man, hun broer en zwager.  

Tinie was sinds 1991 lid en wilde er meteen helemaal bijhoren door een Wapenbroederstenue aan te schaffen. Tinie werd een voorbeeldig lid, dat in principe ondanks zijn handicap aan alle activiteiten wilde deelnemen en aanvankelijk met Anni in zijn auto naar Roermond kwam. Tinie was een mensenmens, een man met humor, stil en bescheiden, zocht gezelligheid en kameraadschap bij de Wapenbroeders in Roermond.

Nam samen met Anni deel aan het jaarlijkse Zomerfeest met barbecue, de Kerstviering en van de gezellige contactmiddagen met beugelen in Kelpen-Oler waren ze een groot liefhebber. Nieuw-Guinea veteraan, Nico Daenen, had bij hem de interesse gewekt voor excursies naar militaire objecten zoals Oirschot, Volkel, de Helihaven Gilze Rijen, Awacsbasis Geilenkirchen en de Marinekazerne in Amsterdam.

Helaas werd Tinie’s gezichtvermogen zo zwaar getroffen, dat deelname aan activiteiten niet meer mogelijk was en hij 24 uur per dag afhankelijk werd van zijn zorgzame vrouw Anni. 

Bij onze Wapenbroeders in Roermond zullen wij ons Tinie blijven herinneren als een goede vriend, met humor, die hield van gezelligheid.
Sterk en dapper in zijn handicaps en lijden heeft hij nu zijn rust gevonden. 
Tinie, kameraad, we zullen je missen. Dat jij moge rusten in vrede.
Adieu.

Nieuws