Thema lezing Slag om de Schelde door Fred Beerlage

20 Oktober 2021 - uur

Op vrijdag 5 november 2021 is er een volgende thema avond gepland in het Generaal Spoorpaviljoen (Herdenkingspark) te Roermond, aanvang 19:00 uur. Het paviljoen is open vanaf 18:30 uur.  Op deze avond gaat Fred Beerlage een presentatie geven over de Slag om de Schelde - Sleutel tot de bevrijding van Nederland. De heer Beerlage geeft in zijn presentatie een inkijk hoe de regionale oorlogen in Europa overgaan in WO 2. De aanval op Pearl Harbour komt aan de orde, waardoor de VS betrokken raken in de oorlog en ook de samenhang tussen de vele operaties in Europa en Noord Afrika krijgt aandacht. Na de landing in Normandië 6 juni 1944 was het van groot belang om de havens, die enorm verdedigd werden, in handen te krijgen om de bevoorrading te waarborgen. Nadat de haven van Antwerpen op 4 september  in Britse handen komt, volgt een moeizame Slag om de Schelde, welke stap voor stap wordt toegelicht.

Het belooft weer een bijzondere lezing te worden.

Er kan in de omgeving beperkt worden geparkeerd (niet op het Nationaal Indië monument zelf). Er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij het nabijgelegen kasteeltje Hattem, slechts enkele minuten lopen naar het paviljoen. 

Graag nodigen wij u uit voor deze interessante lezing. U kunt zich per mail aanmelden: bvw.afd.roermond@gmail.com of telefonisch 06 52062326. Graag bij opgave aangeven wie er komt.

De lezing is een gecontroleerd evenement in het kader van de Covid-19 regelgeving. Bij het betreden van het Generaal Spoorpaviljoen wordt gecontroleerd op vaccinatie, een negatieve test van niet ouder dan 24 uur of het feit dat men corona heeft gehad. Gecontroleerd wordt via de QR-code van de Corona Check-app of via een papieren bewijs.

Zoals gebruikelijk  worden er foto’s gemaakt tijdens de lezing,  die wij via onze website delen.
Meld u tijdig aan, want vol is vol.   

Nieuws