Herdenking Oude Kerkhof Roermond

14 September 2021 - uur

Op zondag 3 oktober 2021 om 13.30 uur zal de Bond van Wapenbroeders Afdeling Roermond en Venlo, samen met vertegenwoordigers van Joint Force Command Brunssum, met de jaarlijkse herdenking stil staan bij de in de Tweede Wereldoorlog gevallen Britse en Canadese vliegtuigbemanningsleden alsmede Nederlandse verzetsstrijders en militairen omgekomen tijdens die oorlog, die in Roermond begraven zijn.

De plechtigheid vindt plaats op het Oude Kerkhof, Weg langs het Kerkhof 1, 6040 DC Roermond. Na de toespraken van genodigden en gedichten van kinderen van de Synergieschool, gaan we in processie naar de graven van de negen Royal Air Force en Royal Canadian Air Force vliegtuigbemanningsleden onder begeleiding van de pipers van Murray’s Regiment Pipes & Drums. Bij de graven worden kransen en bloemen gelegd en wordt The Last Post geblazen.

De vrijdag voorafgaand aan deze herdenking gaan de kinderen van de Synergieschool reeds bloemen leggen bij de graven van de Nederlandse verzetsstrijders en militairen omgekomen tijdens die oorlog en in Roermond begraven zijn. Zij krijgen daarbij uitleg over wie er begraven zijn en hoe zij zijn omgekomen.

Indien u de ceremonie op zondag 3 oktober a.s. wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden bij het secretariaat van de Wapenbroeders afdeling Roermond en Venlo: bvw.afd.roermond@gmail.com . U wordt uiterlijk om 13.15 uur verwacht bij de kapel op het Oude Kerkhof. De herdenking begint om 13:30 uur. Bij regenachtig weer gaarne een paraplu mee nemen.

Nieuws