“Een Veteraan Vertelt” met Adjudant Emile van den Elshout

09 September 2020 - uur

Na een lange pauze vanwege de maatregelen rond het coronavirus wil de Afd. Roermond en Venlo de maandelijkse lezingencyclus in het Generaal Spoorpaviljoen weer oppakken. Dit zal verheugend nieuws zijn voor velen. 

De lezing in het kader van “Een Veteraan Vertelt” is op vrijdag 25 september 2020, aanvang 19:00 uur in het Generaal Spoorpaviljoen (Herdenkingspark) te Roermond. Het paviljoen is open vanaf 18.30 uur.

Wij gaan in aangepaste vorm van start om te kunnen voldoen aan de voorwaarden die de overheid stelt aan bijeenkomsten om de veiligheid en gezondheid van de deelnemers zoveel mogelijk te garanderen. Hiervoor doen wij een dringend beroep op diegenen die zich aanmelden voor deze bijeenkomst met het verzoek zich strikt te houden aan de voorwaarden en voorschriften die de organisatie stelt. Deze staan aan het einde van dit bericht beschreven.

Op deze avond zal onze voorzitter, Adjudant Emile van den Elshout verslag doen over zijn eFP (enhanced Forward Presence) missie in Rukla Litouwen; de rotatie 7 missie die van januari tot augustus van dit jaar plaatsvond.
Het belooft weer een interessante lezing te worden met deze veelvuldig uitgezonden veteraan, die pas enkele weken terug is van zijn uitzending in deze roerige tijd.

Er kan in de omgeving beperkt worden geparkeerd (niet op het Nationaal Indië monument zelf). Er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij het nabijgelegen kasteeltje Hattem, slechts enkele minuten lopen naar het paviljoen.

Hieronder volgen een aantal belangrijke voorwaarden en regels waaraan de deelnemers zich moeten houden:

  • Aanmelden voor de lezing is verplicht. Dit kan per mail bvw.afd.roermond@gmail.com . Wij hebben maar plek voor 20 gasten. U komt eventueel op een wachtlijst, hetgeen door het secretariaat aan u wordt gemeld. Indien u onverhoopt niet kunt deelnemen, dan gaarne afmelden bij het secretariaat, zodat iemand van de wachtlijst uw plek kan innemen. 
  • Bij aankomst de handen ontsmetten. Er staat ontsmettingsgel bij de ingang. Aan u worden vragen gesteld omtrent de Corona gezondheidscheck.
  • U vult een registratieformulier contactonderzoek in. Dit formulier wordt na 14 dagen vernietigd en is bedoeld voor bron- en contactonderzoek door de GGD.
  • Daarna wordt koffie/ thee aangeboden. Vervolgens gaat u direct op uw plaats zitten. Het is niet toegestaan om stoelen c.q. tafels te verplaatsen, te staan of rond te lopen. De jas kan over uw stoel worden gehangen.
  • Er is geen pauze, dus worden er dan ook geen consumpties meer aangeboden, dit gelet op de logistieke beperkingen.
  • Na de lezing verlaat iedereen direct het paviljoen.
  • Houd 1,5 meter afstand; geen handen schudden, geen knuffels enz.
  • Heeft u een van de volgende symptomen 48 uur voor uw bezoek dan verzoeken wij u vriendelijk om niet te komen: Verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of plotseling verlies van reuk en of smaak (zonder neusverstopping). In dit geval dient u zich dus ook af te melden, zodat we iemand die op de wachtlijst staat kunnen inplannen.
  • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie.

Wij zijn ons ervan bewust dat de bovenstaande beperkingen de gezelligheid niet echt bevorderen, maar het is voor ons de enige manier om weer een start te kunnen maken. Het is voor uw eigen gezondheid en die van anderen.
Graag nodigen wij u uit voor deze interessante lezing. Meld u tijdig aan, want vol is vol.

Nieuws