Bloemlegging en Eregroet bij graf Edwin Bray Booth in Margraten

30 Juni 2020 - uur

Een kleine delegatie van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Roermond/Venlo heeft op 30 juni 2020 een Eregroet gebracht en bloemen gelegd bij het door het RCT WZ-NL geadopteerde graf van Sergeant Edwin Bray Booth. Bij deze gelegenheid werd door de vicevoorzitter in een korte toespraak verteld over deze jonge soldaat. Sergeant Edwin Bray Booth was Squad Leader bij de 17e Airborne Division, 513e Parachute Infantry Regiment en onderscheiden met o.a. het Purple Heart.
 
Toen hij op 24 maart 1945 sneuvelde was hij nog maar een tiener, slechts 19 jaar oud – eind april zou hij 20 worden -. ‘Killed in action’ staat in de records.  Edwin was afkomstig uit Islington, Massachusetts. Na het afronden van de Westwood High School en 2 jaar studie aan de Harvard Universiteit meldde hij zich in Juli 1943 bij het leger en werd opgeleid als Infantry Paratrooper. In januari 1945 promoveerde hij tot sergeant. Later die maand raakte hij gewond in België, maar keerde weer spoedig terug aan het front.

Hij sneuvelde bij de inzet van zijn regiment toen hij op 24 maart 1945 gedropt werd achter de Duitse linies bij Wesel. De Britse grondtroepen die volgden, begroeven hem samen met andere gesneuvelde Amerikaanse kameraden op het slagveld. Een maand later werd zijn lichaam verplaatst naar deze begraafplaats in Margraten, waar hij zijn laatste rustplaats heeft gevonden.
 
Edwin bedankt voor je inzet; wij blijven je herinneren, RIP  
Naar de foto’s van Fokko Meering en Lia Schroeders: >

Nieuws