Thema avond John Vaessen over oorlogsslachtoffers Oude Kerkhof Roermond

14 Februari 2020 - uur

Op vrijdag 28 februari 2020 organiseert de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Roermond en Venlo een thema avond in het Generaal Spoorpaviljoen (Nationaal Herdenkingspark Roermond). John Vaessen, vrijwilliger van de Stichting Oude Kerkhof zal een lezing geven over de vaak onbekende Roermondse oorlogsslachtoffers en diegenen van hen die ooit op het Oude Kerkhof begraven zijn geweest. 

De lezing begint om 19.00 uur. Het paviljoen is op die avond open vanaf 18.30 uur.  Iedereen is welkom. Er kan in de omgeving beperkt worden geparkeerd, maar er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij het nabijgelegen kasteeltje Hattem, slechts enkele minuten lopen naar het paviljoen. Bij binnenkomst staat de koffie en thee klaar. Gezien de beperkte plaatsruimte in het paviljoen  gaarne deelname melden via bvw.afd.roermond@gmail.com  of tel 06-52062326 .

Zoals reeds vele achtereenvolgende jaren het geval is vindt ook in 2020 op het Oude Kerkhof de 'Act of Remembrance' plaats. In samenwerking met Joint Force Command Brunssum en de Stichting Oude Kerkhof organiseert de Bond van Wapenbroeders, Afdelingen Roermond en Venlo deze traditionele herdenking op zondag 5 april 2020 aanstaande.

In totaal negen geallieerde graven en dertien laatste rustplaatsen van verzetsstrijders zullen dan in processie bezocht worden. Naast de 22 te bezoeken graven zijn er ook nog een groot aantal graven van oorlogsslachtoffers die gedurende de herdenking, in verband met het tijdsbestek van het programma, niet bezocht kunnen worden. Een bijzonder aspect dit jaar is het feit dat de herdenking in het teken zal staan van 75 jaar bevrijding van Roermond welke op zondag 1 maart 2020 gevierd wordt.

Over deze, vaak onbekende Roermondse oorlogsslachtoffers en diegenen van hen die ooit op het Oude Kerkhof begraven zijn geweest, zal John Vaessen, auteur van het boek 'Dood, maar niet vergeten', graven en grafkelders op 'den Aje Kirkhaof' aan de vooravond van de herdenking van de bevrijding van Roermond op vrijdag 28 februari  a.s. een presentatie verzorgen. De  te bezoeken graven zullen dan ook de revue passeren.

Foto Gerard Boersen

Nieuws