Een veteraan vertelt: lkol b.d. Ronand Luijters

14 November 2019 - uur

Maandelijks wordt er in het Generaal Spoorpaviljoen, gelegen bij het Indië-monument en het monument voor Vredesoperaties,  in het park bij kasteeltje Hattem te Roermond, een bijeenkomst gehouden door de Wapenbroeders van de Afdeling Roermond en Venlo. Tijdens die bijeenkomst wordt dan in het kader van “Een veteraan vertelt” een lezing gehouden door een veteraan over zijn of haar ervaringen voor, tijdens en na  zijn/haar uitzending naar een oorlogs- of crisis gebied. 

Vrijdag 29 november 2019 mogen wij luitenant kolonel b.d. Ronand Luijters voor de tweede keer verwelkomen. Hij zal nader ingaan op zijn uitzending naar Afghanistan, waar hij Chief Movement & Transportation Coordination Centre bij de J4 in HQ ISAF Kabul is geweest. In die hoedanigheid heeft hij veel gereisd naar diverse air bases zoals die van Herat, Masar I Shariff, Kundus en Kandahar en was verantwoordelijk voor de juiste wijze van intern en extern luchttransport voor alle deelnemende landen en transport van en naar de diverse NATO-locaties c.q. bases.

Ronand is tegenwoordig nauw verbonden met het veteranen welzijn. Zo is hij gastspreker VI project “Veteraan voor de klas” en bezoekt hij regelmatig scholen in het kader van dit project.  Hij is secretaris van Wounded Warriors Nederland; Regiocoördinator Limburg NOS 2.0. En verder is hij vrijwilliger bij het Oorlogsmuseum in Overloon en Project Manager Millstone Garden Railways.

Het belooft een interessante avond te worden met deze enthousiaste spreker waarin hij zijn ervaringen in woord en beeld met ons deelt.

De lezing begint om 19.00 uur. Het paviljoen is open vanaf 18.30 uur. Iedere geïnteresseerde is welkom. Er kan in de omgeving beperkt worden geparkeerd, maar er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij het nabijgelegen kasteeltje Hattem, slechts enkele minuten lopen naar het paviljoen. Met nadruk wordt u verzocht niet op een van de monumenten te parkeren. Bij binnenkomst staat de koffie en thee klaar. Gezien de beperkte plaatsruimte in het paviljoen  wordt verzocht de deelname te melden via bvw.afd.roermond@gmail.com  onder vermelding van het aantal personen. Via de website van de wapenbroeders www.wapenbroederszuid.nl/afdelingen/roermond-en-venlo  kunt u meer details lezen.

Een mededeling die betrekking heeft op de uitnodiging c.q. deelname: er worden vaak opnames/foto’s gemaakt voor de website. Deelnemers aan dit evenement gaan akkoord met het maken én gebruiken van fotomateriaal voor de website. 

Nieuws