Thema-avond over WO II in Ned. Indië Afd. Roermond en Venlo

19 September 2019 - uur

Op vrijdag 27 september 2019 organiseert de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Roermond en Venlo een themalezing in het Generaal Spoorpaviljoen (Nationaal Herdenkingspark nabij kasteel Hattem) te Roermond met als gastspreker Mevrouw Tineke van Ommen.

Mevrouw Van Ommen is geboren op 8 juni 1934 in Tanjung Pandan (Indonesië) en was getrouwd met Edwin van Ommen die als kampkind op Sumatra (Padang-Bangkinang) heeft geleefd. De vader van Tineke was vanuit Semarang overgeplaatst en aangesteld als Algemeen Ontvanger der ’s-Landkassen van Nederlands Indië. Als jonge man moest hij dienst nemen bij het KNIL. Als krijgsgevangene heeft hij gewerkt aan de Birma/Siam Railway en is nooit meer teruggekeerd . Hij is slechts 38 jaar geworden.
De oorlogsperiode tijdens WO2 in Zuid Oost Azië heeft Tineke doorgebracht met haar moeder en tantes en hun kinderen in het grote huis van hun oma.
Mevrouw Van Ommen zal herinneringen met ons delen over het leven tijdens de Japanse overheersing in de 2e WO in Nederlands Indië en de Bersiap periode.

De lezing begint om 19.00 uur. Het paviljoen is open vanaf 18.30 uur.  Iedere geïnteresseerde is welkom. Er kan in de omgeving beperkt worden geparkeerd, maar er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij het nabijgelegen kasteeltje Hattem, slechts enkele minuten lopen naar het paviljoen.  Met nadruk wordt u verzocht niet op een van de monumenten te parkeren. Bij binnenkomst staat de koffie en thee klaar. Gezien de beperkte plaatsruimte in het paviljoen  wordt u verzocht de deelname te melden via bvw.afd.roermond@gmail.com  of telefonisch 06 52062326 met vermelding van het aantal personen.

Via de website van de Wapenbroeders  www.wapenbroederszuid.nl/afdelingen/roermond-en-venlo  is meer informatie te vinden.

Een mededeling die betrekking heeft op de uitnodiging c.q. deelname: er worden vaak opnames/foto’s gemaakt voor de website. Deelnemers aan dit evenement gaan akkoord met het maken én gebruiken van fotomateriaal voor de website. 

Nieuws