Zomerfeest Afd. Roermond en Venlo op de boot

26 Augustus 2019 - uur

Dit jaar geen BBQ, maar op 24 augustus 2019 een zomerfeest op de boot. Vanaf 14:45 uur konden wij inschepen op de boot van rederij De Corporaal, welke lag afgemeerd aan de jachthaven van Herten.  Om 15 uur werd het anker gelicht en staken we met zo’n 65 wapenbroeders met aanhang van wal.

Een zonovergoten middag, deze zaterdag middag. Nog even te warm om bovendeks te verblijven. Al ras vulden zich alle plaatsen in de buik van het schip en kwamen er levendige gesprekken op gang tussen de deelnemers. Na het welkomstwoord door de secretaris, die het woord voerde namens de voorzitter welke wegens familieomstandigheden afwezig was, kon er getoost worden met een glaasje bubbels. Het schip zette koers richting Maasbracht. De sluis van Linne werd gepasseerd. Het was berendruk op de waterweg. Heel veel dagjesmensen genoten ook met hun sloepje of luxe jacht op het water. Je kon de veranderende skyline van Roermond en Herten bewonderen. Voorbij de haven van Maasbracht werd gekeerd, aangezien er wachttijden van meer dan een uur bij de volgende sluizen te verwachten waren. Daarna ging het weer richting Roermond.

De drank vloeide rijkelijk en er stonden knabbeltjes op de tafels.  Leuk om te zien dat mensen actief op pad gingen om gesprekken aan te knopen met nieuwe gezichten en tussen de oudgedienden  werden herinneringen opgehaald. Voor dit bijzondere zomerfeest waren ook leden van de afdeling Ospel en Weert aanwezig o.a. de voorzitter van de afdeling Ospel Arie van der Lee en zijn vrouw Thea en de voorzitter van de afdeling Weert, Peter van den Berg met zijn vrouw Joke.

Heel fijn dat er ook nieuwe gezichten te bekennen waren, verschillende nieuwe leden met partners. En niet onvermeld mag blijven dat onze oud voorzitter Math en zijn Corrij acte de présence gaven; zij hadden er een reis van meer dan 200km enkele reis voor over om aanwezig te zijn.

Rond 18 uur werd het warm en koud buffet geopend. Er was een goed gevuld buffet met 4 soorten vlees, verschillende visgerechten, diverse salades en een kaasbuffet. Prima verzorgd door de mensen van De Corporaal; veel lof hiervoor. Rond 20 uur werd aangelegd bij de pier in Herten en ging iedereen van boord. Wij kijken terug op een bijzonder geslaagd zomerfeest.

De prachtige plaatjes zijn weer afkomstig van onze “hof” fotograaf Pim Ermers, waarvoor onze hartelijke dank. Ook dank aan onze penningmeester, die de organisatie van dit feest voor zijn rekening heeft genomen. Toppie mannen!

Naar de foto's van dhr. Pim Ermers: > 

Nieuws