Een veteraan vertelt: Adjudant Willem Bax

12 Augustus 2019 - uur

Op vrijdag 30 augustus 2019 mogen we Adjudant Willem Bax verwelkomen, die zijn ervaringen over zijn uitzendingen in het kader van KFOR in Kosovo, de SFIR missie in Irak en de ISAF missie in Afghanistan met ons zal delen.

Willem Bax is geboren op 18 april 1961, gehuwd en heeft 2 kinderen. In 1978 is hij opgekomen bij het Korps Mariniers en in 1986 is hij overgestapt naar de Koninklijke Landmacht, Wapen der Artillerie. Hier heeft hij alle fies doorlopen en zich gespecialiseerd in Intel en CBRN. Momenteel is hij werkzaam als Staff Assistent CBRN bij de J 35 te Brunssum (JFCBS).

Maandelijks wordt er in het Generaal Spoorpaviljoen, gelegen bij het Indië-monument en het monument voor Vredesoperaties  in het park bij kasteeltje Hattem te Roermond, een bijeenkomst gehouden door de Wapenbroeders van de Afdeling Roermond en Venlo. Tijdens die bijeenkomst wordt dan in het kader van “Een veteraan vertelt” een lezing gehouden door een veteraan over zijn of haar ervaringen voor, tijdens en na  zijn/haar uitzending naar een oorlogs- of crisis gebied. 

De lezing begint om 19.00 uur. Het paviljoen is open vanaf 18.30 uur.  Iedere geïnteresseerde is welkom. Er kan in de omgeving beperkt worden geparkeerd, maar er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij het nabijgelegen kasteeltje Hattem, slechts enkele minuten lopen naar het paviljoen.  Met nadruk wordt u verzocht niet op een van de monumenten te parkeren. Bij binnenkomst staat de koffie en thee klaar. Gezien de beperkte plaatsruimte in het paviljoen wordt u verzocht de deelname te melden via bvw.afd.roermond@gmail.com of telefonisch 06 52062326 met vermelding van het aantal personen.

Een mededeling die betrekking heeft op de uitnodiging c.q. deelname: er worden vaak opnames/foto’s gemaakt voor de website. Deelnemers aan dit evenement gaan akkoord met het maken én gebruiken van fotomateriaal voor de website. 

 

Nieuws