Indië-herdenking in Maria-Hoop 2019

18 Juni 2019 - uur

Op zaterdag 15 juni 2019 was de jaarlijkse herdenking van de 3 gesneuvelde Limburgse Jagers uit Maria-Hoop: Luitenant Tony van Birgelen, soldaat Matthieu Aarts en soldaat Arthur Kurstjens keerden nooit meer terug naar Maria Hoop en zijn begraven op de erevelden te Bandung en Semarang nu 70 jaar geleden. Voor deze jonge mensen die het leven lieten in een vreemd ver land wordt er jaarlijks in Maria-Hoop, hun thuishaven, een herdenking gehouden.

Zoals te doen gebruikelijk werd er in Maria-Hoop gestart met een koffietafel. Daarna was er een oecumenische dienst in de openlucht onder een stralende zon bij het herplaatste gedenkteken bij de kerk met muziek van fanfare St. Paulus en zangkoor Corde et Animo. Na de dienst volgde de herdenking. De heer Stassen heette iedereen welkom, waarna een gedicht werd voorgedragen door de  heer W. Storms. Het gedicht vertelde het verhaal van een jongeman die uit het dagelijks leven op de boerderij bij zijn ouders en broers en zussen werd weggeroepen om na een korte training op de boot te worden gezet welke richting Indië voer. De jongen wist niet wat het hem te wachten stond daar in het verre Indië. Zijn  ouders en broers en zussen wachtten tevergeefs op zijn terugkeer.

Hierna volgde een toespraak van Indiëveteraan de heer Wiel Goertz. Verder werd nog een gedicht voorgedragen door een van de aanwezige kinderen en ook de wethouder van de Gemeente Echt-Susteren sprak over de noodzaak van herdenken.

Bij de herdenking waren een twaalftal Wapenbroeders van de afdeling Roermond aanwezig met de banier w.o. onze Indiëveteraan de heer Brouns uit Maasbracht, die namens onze afdeling een bloemetje legde bij het monument.
Verder werden er kransen en bloemen gelegd o.a. namens de gemeente Echt-Susteren, de Limburgse Jagers, familieleden. Het was een mooie en sfeervolle herdenking.

Naar de foto's van mevr. Gonnie Perrée : > 

Nieuws