Leerzaam bezoek aan oorlogsmuseum Overloon

14 Oktober 2018 - uur

Op zaterdag 13 oktober 2018 bezochten 9 leden van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Roermond-Venlo het oorlogsmuseum in Overloon. Bij aankomst konden wij genieten van de koffie met vlaai. 

Bij de eerste rondleiding vertelde en toonde de gids, met o.a. filmbeelden over het oorlogsgebeuren. Aansluitend bezochten wij gezamenlijk de legervoertuigen met de toebehorende oorlogsmaterialen. Na de lunch werd door een tweede gids de tweede rondleiding verzorgd. Deze rondleiding was vooral gericht op de algemene en Nederlandse oorlogsgeschiedenis.

De aanwezige leden waren zeer geïnteresseerd en hadden soms hun eigen inbreng en spraken over hun eigen ervaringen, zoals een der oudste leden van de Bond van Wapenbroeders van Roermond de 92-jarige heer Vic Brouns uit Maasbracht. Hier zien we weer dat deze historische opstelling een bijdrage vormt voor een groeide educatieve de historische leerstof, vooral voor de tegenwoordige jongeren.

De conclusie: De gebeurtenissen in de wereld, zoals bij deze rondleidingen zijn geschetst, werden weergegeven in deze leerzame excursie. Met deze kennis worden we weer met de beide benen op de grond gezet. “Nooit meer een oorlog”. 

Nieuws