Een veteraan vertelt: lkol b.d. Ronand Luijters

09 September 2018 - uur

Maandelijks wordt er in het Generaal Spoorpaviljoen, gelegen bij het Indië-monument en het monument voor Vredesoperaties, in het park bij kasteeltje Hattem te Roermond, een bijeenkomst gehouden door de Wapenbroeders van de Afdeling Roermond en Venlo. Tijdens die bijeenkomst wordt dan in het kader van “Een veteraan vertelt” een lezing gehouden door een veteraan over zijn of haar ervaringen voor, tijdens en na  zijn/haar uitzending naar een oorlogs- of crisis gebied. 

Op vrijdag 28 september 2018 mogen wij Luitenant-kolonel b.d. Ronand Luijters verwelkomen die met ons zijn ervaringen over zijn uitzending naar o.a. Afghanistan zal delen. Ronand is tegenwoordig nauw verbonden met het veteranen welzijn. Zo bezoekt hij regelmatig scholen in het kader van “Veteraan voor de klas”, is hij bestuurslid van Wounded Warriors Nederland en verzorgt hij rondleidingen in het Oorlogsmuseum in Overloon.

Het belooft een interessante avond te worden waarin Ronand met ons zijn ervaringen zal delen. De lezing vangt aan om 19.00 uur. Het paviljoen is op die avonden open vanaf 18.30 uur.  Iedere geïnteresseerde is welkom. Er kan in de omgeving beperkt worden geparkeerd, maar er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij het nabijgelegen kasteeltje Hattem, slechts enkele minuten lopen naar het paviljoen. Met nadruk wordt u verzocht niet op een van de monumenten te parkeren. Bij binnenkomst staat de koffie en thee klaar.

Gezien de beperkte plaatsruimte in het paviljoen  wordt verzocht de deelname te melden via veteranentreffen1roermond@gmail.com onder vermelding van het aantal personen. Via de website van de wapenbroeders www.wapenbroederszuid.nl/afdelingen/roermond-en-venlo is het mogelijk gedetailleerde informatie te verwerven.

Nieuws