BBQ Afdeling Roermond en Venlo

27 Augustus 2018 - uur

Aan het einde van de zomervakantie werd op zaterdag 25 augustus 2018 de jaarlijkse BBQ gehouden bij de blokhut van Scouting Jong Nederland in Swalmen. De weervoorspellingen waren niet zo goed. Aanvankelijk leek het erop dat het een regenachtige dag zou worden. Daarom werd besloten om de tafels binnen te dekken. Een kleine 50 leden met aanhang hadden de weg naar de Blokhut gevonden.

Stipt om 6 uur was het vuur opgestookt door cateraar Hans Hermus (bleek overigens een oud beroeps militair- was kok geweest van een generaal bij JHQ Rheindahlen, een punt van herkenning voor sommige mensen). Hans had een prachtig buffet klaargezet met verrassende salades. Het vlees was perfect bereid. Na het eten bleek het weer zodanig opgeknapt dat iedereen zich buiten rond het kampvuur kon installeren. Verrassend was een optreden van een jonge gast, Will Wayne, die met zijn gitaar enkele prachtige vocale nummers ten gehore bracht. Een ontdekking van Peter Krebbeks.

Daarna haalde Hub Aendekerk zijn gitaar tevoorschijn en werd er muziek gemaakt en gezongen rond het knapperend kampvuur tot in de late uurtjes. Een prachtige afsluiting van de zomervakantie.

Naar de foto’s van dhr. Pim Ermers; >

Nieuws