Een veteraan vertelt: lkol René Daalman oud militair attaché Oekraïne o.a. over neerhalen MH17

09 Augustus 2018 - uur

Maandelijks wordt in het Generaal Spoorpaviljoen, gelegen bij het Indië-monument en het monument voor Vredesoperaties, in het park bij kasteeltje Hattem te Roermond, een bijeenkomst gehouden door de Wapenbroeders van de Afdeling Roermond en Venlo. Tijdens die bijeenkomst wordt in het kader van “Een veteraan vertelt” een lezing gehouden door een veteraan over zijn of haar ervaringen voor, tijdens en na  zijn/haar uitzending naar een oorlogs- of crisis gebied.  

Op donderdag 30 augustus 2018 (ja, deze keer een donderdag) a.s. mogen wij luitenant kolonel René Daalman verwelkomen, die met ons zijn ervaringen zal delen als militair attaché in Oekraïne ten tijde van het neerschieten van de MH17. Dit dramatische incident kostte op 17 juli 2014 aan 298 onschuldige mensen het leven. Vier jaar na dato laat hij zijn licht schijnen op de gebeurtenissen in Oekraïne met als dieptepunt het neerhalen van dit burgervliegtuig boven Oekraïens territorium.

De lezing begint om 19.00 uur. Het paviljoen is op die avond open vanaf 18.30 uur. Iedere geïnteresseerde is welkom. Er kan in de omgeving beperkt worden geparkeerd, maar er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij het nabijgelegen kasteeltje Hattem, slechts enkele minuten lopen naar het paviljoen.  Bij binnenkomst staat de koffie en thee klaar. Gezien de beperkte plaatsruimte in het paviljoen  wordt verzocht de deelname te melden via veteranentreffen1roermond@gmail.com onder vermelding van het aantal personen. Via de website van de wapenbroeders www.wapenbroederszuid.nl/afdelingen/roermond-en-venlo is het mogelijk gedetailleerde informatie te verwerven.

Nieuws