Majoor Steffie Groothedde over haar uitzending naar Mali bij “Een veteraan vertelt”

08 Mei 2018 - uur

Maandelijks wordt er in het Generaal Spoorpaviljoen, gelegen bij het Indië-monument en het monument voor Vredesoperaties, in het park bij kasteeltje Hattem te Roermond, een bijeenkomst gehouden door de Wapenbroeders van de Afdeling Roermond en Venlo. Tijdens die bijeenkomst wordt dan in het kader van “Een veteraan vertelt” een lezing gehouden door een veteraan over zijn of haar ervaringen voor, tijdens en na zijn/haar uitzending naar een oorlogs- of crisisgebied.  

Vrijdag 25 mei 2018 mogen we Majoor Steffie Groothedde verwelkomen die met ons haar ervaringen over haar uitzending naar Mali zal delen. Deze 34-jarige veteraan en actief dienende militair heeft 3 uitzendingen op haar naam staan. Zij ging al eerder 2 maal naar Afghanistan en vorig jaar is zij uitgezonden geweest naar Mali. Hier was zij 6 maanden werkzaam op het militaire Hoofdkwartier van de VN-missie. Zij was met haar collega’s verantwoordelijk voor de civiel-militaire samenwerking.

Het belooft weer een interessante avond te worden waarin Steffie met ons haar ervaringen zal delen. Dit is overigens de eerste keer dat we een vrouwelijke veteraan mogen verwelkomen als  gastspreker.

De lezing vangt aan om 19.00 uur. Het paviljoen is op die avonden open vanaf 18.30 uur.  Iedere geïnteresseerde is welkom. Er kan in de omgeving beperkt worden geparkeerd, maar er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij het nabijgelegen kasteeltje Hattem, slechts enkele minuten lopen naar het paviljoen. Bij binnenkomst staat de koffie en thee klaar. Gezien de beperkte plaatsruimte in het paviljoen  wordt verzocht de deelname te melden via veteranentreffen1roermond@gmail.com onder vermelding van het aantal personen. Via de website van de wapenbroeders www.wapenbroederszuid.nl/afdelingen/roermond-en-venlo is het mogelijk gedetailleerde informatie te verwerven

 

Nieuws