Zonnige en geslaagde reünie tevens Dag der Banieren 2023

27 Mei 2023 - uur

Op vrijdag 26 mei 2023 waren de eerste deelnemers aan de Dag der Banieren al vroeg gearriveerd op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. In het Bedrijfsrestaurant werden de bezoekers ontvangen met een koffie of thee en de bekende plak cake. Al snel werden de andere bekenden gezocht en ook gevonden. Zo ontstond er een gezellige sfeer van ‘bijkletsen’. In zijn openingstoespraak heette de voorzitter van het Regionaal Coördinatie Team Wapenbroeders Zuidelijk Nederland,  dhr. Dré van de Ven, alle aanwezigen van harte welkom. 

Met een lekker zonnetje op de paradeplaats werd al spoedig begonnen met de laatste voorbereidingen voor het optreden van de banierwachten.

Het optreden van de banierwachten van 7 afdelingen werd aangekondigd door de ceremoniemeester, dhr. Martin Hasebos. Door alle banierwachten werd het beste van hun kunnen getoond, hetgeen door het aanwezige publiek bijzonder werd gewaardeerd. Ook de 7-mansformatie Bondsbanierwacht gaf een vlekkeloze demonstratie van hun kwaliteiten. De jury, bestaande uit de heren Van Eldik, Crompvoets en Rejack was duidelijk onder de indruk van het niveau van de optredens, hetgeen tijdens de algemene terugkoppeling aan de banierwachten voor het diner werd overgedragen.  

PARESTO had weer haar beste beentje weer voorgezet door een geweldige rijstmaaltijd te verzorgen met een toetje, dat bij een ieder goed in de smaak viel.  

’s Middags was de gelegenheid aanwezig om naar de historische collectie op de Lgen Bestkazerne te gaan het museum te gaan waar veel artilleriestukken te bezichtigen waren en de vroegere geleide wapens. Voor een deskundige uitleg in het museum was weer gezorgd.

Door degenen die achterbleven in de Mess was er de muziek van Bèr Donkers. Om 15.30 uur vond de prijsuitreiking plaats. Eerst werden de juryleden en de ceremoniemeester van harte bedankt. Vervolgens werden Sjra Peeters en Henk Vogels in het zonnetje gezet en bedankt. Daarna ontvingen de deelnemende banierwachten ieder een aandenken voor hun optreden uit handen van de voorzitter Dré van der Ven. Ook bedankte hij de fotografen Pim Ermers, Hans en Ineke van Kleijnenbreugel. Ook de leden van het Dagelijks Bestuur RCT WZ-NL ontvangen van hem een pluim voor hun inzet.

Rond 16.00 uur werden weer veel handjes geschud en vertrokken veel deelnemers huiswaarts. Teruggekeken kan worden op een bijzonder geslaagde dag.

Deze dag werd mogelijk gemaakt door het vfonds alsmede door de Stichting Koepel Veteranen en andere Geüniformeerden Organisaties Limburg.

Naar de video van dhr. Hans van Kleijnenbreugel: >

Naar de foto's van dhr. Pim Ermers: >

Naar de foto's van mevr. Ineke van Kleijnenbreugel: (gedeeltelijke fotoreportage)>  

Naar de foto's van dhr. Pim Ermers zwart-wit: >

 

Nieuws