Geslaagde reünie tevens Dag der Banieren op Lgen Bestkazerne

15 Mei 2022 - uur

Op vrijdag 13 mei 2022 waren de eerste deelnemers aan de Dag der Banieren al vroeg gearriveerd op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. In het Bedrijfsrestaurant werden de bezoekers ontvangen met een koffie of thee en de bekende plak cake. Al snel werden de andere bekenden gezocht en ook gevonden. Zo ontstond er een gezellige sfeer van ‘bijkletsen’.

Met een lekker zonnetje op de paradeplaats werd al spoedig begonnen met de laatste voorbereidingen voor het optreden van de banierwachten. In zijn openingstoespraak heette de vicevoorzitter van het Regionaal Coördinatie Team Wapenbroeders Zuidelijk Nederland,  dhr. Arie van der Lee, alle aanwezigen van harte welkom.

In het bijzonder heette hij welkom de leden van de Raad van Advies van de Bond van Wapenbroeders. Lgens Kleyn en Striek alsmede de voorzitter van de Bond, dhr. Jan Verwoerd.

Het optreden van de 6 banierwachten werden aangekondigd door de ceremoniemeester dhr. Martin Hasebos. Door alle banierwachten werd het beste van hun kunnen getoond, hetgeen door het aanwezige publiek bijzonder werd gewaardeerd. De 7 mansformatie Bondsbanierwacht gaf een weer vlekkeloze demonstratie van hun kwaliteiten.

De jury, bestaande uit de heren Van Eldik, De Jong en Rejack waren weer duidelijk onder de indruk van het niveau van de optredens, hetgeen tijdens de algemene terugkoppeling aan de banierwachten voor het diner werd overgedragen.  

PARESTO had weer haar beste beentje weer voorgezet door een geweldige rijstmaaltijd te verzorgen met een toetje, dat bij een ieder goed in de smaak viel.  

’s Middags was de gelegenheid aanwezig om naar de historische collectie op de Lgen Bestkazerne te gaan het museum te gaan waar veel artilleriestukken te bezichtigen waren en de vroegere geleide wapens. Voor een deskundige uitleg in het museum was weer gezorgd.

Door degenen die achterbleven in de Mess werd op de muziek van Ber Donkers regelmatig gedanst. Om 15.30 uur vond de prijsuitreiking plaats. Eerst werden de juryleden en de ceremoniemeester van harte bedankt. Vervolgens werden Frits Paulissen  in het zonnetje gezet en bedankt. Daarna ontvingen de deelnemende banierwachten ieder een aandenken voor hun optreden uit handen van de vicevoorzitter Arie van der Lee. O(ok bedankte hij de fotografen Pim Ermers, Hans en Ineke van Kleijnenbreugel. Ook de leden van het Dagelijks Bestuur RCT WZ-NL ontvangen van hem een pluim voor hun inzet.

Rond 16.00 uur werden weer veel handjes geschud en vertrokken veel deelnemers huiswaarts. Teruggekeken kan worden op een bijzonder geslaagde dag.

Naar de video van dhr. Hans van Kleijnenbreugel: >

Naar de foto's van dhr. Pim Ermers: >

Naar de foto's van de training voor de Dag der Banieren van dhr. Wiel Mackus: >

Naar de foto's van mevr. Ineke van Klijnenbreugel: > 

 

Nieuws