Vervanging Bondsbanier Bond van Wapenbroeders

10 Oktober 2021 - uur

 

Op vrijdag 8 oktober 2021 vond op de Lgen Bestkazerne de Bondsdag plaats. Veel Wapenbroeders en hun partners waren naar Vredepeel gekomen om weer gezellig met elkaar bij te praten. Tijdens de buitengewone parade vond onder meer de vervanging van de Bondsbanier plaats. Uit handen van de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht, de Lgen Van Sprang ontving de Algemeen Voorzitter van de Bond van Wapenbroeders, dhr. Jan Verwoerd de nieuwe Bondsbanier.

Als paradecommandant tijdens de ceremonie trad de Lkol Zielman van de Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando op, die met de aanwezigen zag dat het Exercitieteam van het RCT WZ-NL zich op een uitstekende wijze presenteerde. Aan de ceremonie leverden ook de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, de Huzaren Venlo en natuurlijk ook Wapenbroeders met banier en in detachementsverband een geweldige bijdrage.

Na afloop van de ceremonie vond een gezellig apéritief plaats waarbij de nodige medewerkers aan deze dag werden bedankt. Ook de maaltijd lieten de aanwezigen zich bijzonder samen.

In de middaguren werden de aanwezigen nog onderhouden door de muzikale bijdrage van Bèr Donkers.
Het uitgebreide verslag volgt later.

Video:

Foto's

Andere foto’s

Nieuws