Herdenking monument bij Abdij Lilbosch (Pey)

29 September 2021 - uur

De Stichting Op Vleugels der Vrijheid hield op zondag 26 september de jaarlijkse herdenking bij het monument nabij Abdij Lilbosch in Pey-Echt.

Op 3 september 2006 werd op initiatief van de Stichting op Vleugels der Vrijheid een monument bij Abdij Lilbosch te Echt (Pey) onthuld. Dit monument, onthuld op 3 september 2006 vormt, samen met inmiddels zes gedenktekens op plaatsen in de gemeente Echt-Susteren waar geallieerde vliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort, een eerbetoon aan de vliegtuigbemanningsleden die in de donkere dagen uit onze geschiedenis hun leven hebben gegeven voor het herwinnen van onze vrijheid. Al vele jaren bezoeken de bestuursleden van de Stichting op Vleugels der Vrijheid op de zaterdag voorafgaande aan de herdenking alle eerder genoemde gedenktekens en het graf van Flight Lieutenant John Arkle (Royal Air Force) op het kerkhof bij de Amelbergakerk in Susteren om op deze plaatsen een krans te leggen en even stil te staan bij de verschillende situaties waarbij deze militairen zijn omgekomen.

Naast de genodigden en belangstellenden nam dit jaar wederom een groep bewoners van het AZC in Echt deel aan de herdenking. Ook hebben twee personen uit deze groep en twee leerlingen van het Connect College in Echt een toespraak gehouden tijdens de herdenking.

Aansluitend aan de herdenking werden alle deelnemers uitgenodigd om zich naar het open veld tegenover de Abdijwinkel te begeven voor het aanschouwen van een overvliegende Spitfire uit de historische verzameling van de Koninklijke Luchtmacht.

Naar de foto's van dhr. Pim Errners: >

Nieuws