Baniertraining Exercitieteam RCT WZ-NL in Kelpen-Oler (L)

10 Augustus 2021 - uur

Het Exercitie Team van het RCT WZ-NL is bekend van haar uitstekende optredens tijdens herdenkingen en manifestaties. Ook tijdens uitvaarten met Bondseer dient het Exercitieteam op een perfecte wijze voor de dag te komen. De uitvoering van de verschillende soorten exercities gaat niet zo maar van zelf. Regelmatig moet er flink voor worden getraind. Helaas heeft de pandemie hierbij ‘veel roet in het eten gegooid’ omdat er lange tijd niet kon worden getraind. In volle vaart zijn de trainingen weer opgestart.

Op 9 augustus 2021 waren ca. 20 personen aanwezig om deel te nemen aan de trainingen in Kelpen-Oler (L). Getraind werd er in de 7-mansformatie Bondsbanierwacht voor de Indië-herdenking in Amstelveen op 14 augustus a.s. Ook werd er stevig getraind voor de besloten herdenking bij het Nationaal Indiëmonument in Roermond op 4 september a.s. Binnenkort zal er weer worden getraind voor een uitvaart met Bondseer.

De banierdragers van het RCT WZ-NL vormen een hechte groep en de opkomst bij de trainingen is nagenoeg altijd bijzonder hoog. Ook staat het sociale aspect hierbij voorop, zoals goed te zien is op de foto’s, na afloop van de training.

Heeft u interesse als banierdrager en wilt u eens vrijblijvend komen kijken bij de trainingen, stuur dan even een berichtje naar rctwznl@wapenbroeders.nl

Naar de foto’s van dhr. Wiel Mackus: >

Nieuws