Aangepaste herdenking Nationaal Indië-monument Roermond

22 Juli 2020 - uur

Helaas zijn er strenge beperkingen voor de organisatie van evenementen in verband met het coronavirus. Het bestuur van de Stichting Nationaal Indië-monument 1945-1962 heeft daarom besloten om de herdenking op 5 september bij het Nationaal Indië-monument in Roermond aan te passen. De herdenking vindt plaats zonder publiek. Voor velen is dit treurig nieuws, maar de veiligheid en het welzijn van u en uw familie staat op dit moment voorop.

Live uitzending
De herdenking wordt vanaf 13.45 uur live uitgezonden via de Facebookpagina van L1 (de provinciale radio en televisiezender in Limburg) www.facebook.com/L1mburg/ en is te volgen via https://ll .nl/liveII -tv/. Zo kunt u toch samen stilstaan bij en eer betonen aan allen die strijden en hebben gestreden voor vrede, vrijheid en veiligheid.

Banierwacht Bond van Wapenbroeders 
Aan de herdenking zullen wel Wapenbroeders met banieren medewerking verlenen.

Herdenkingslint
De kransen worden dit jaar vooraf opgesteld. Linten worden onder andere uitgelegd door een vertegenwoordiger van de ministerraad, de militaire vertegenwoordiging, door de provincie Limburg en de gemeente Roermond. Ook u kunt een lint aanvragen ter nagedachtenis aan overleden veteranen of ieder ander die u wilt eren op deze dag via http://nim.boomwens.nl. Deze linten kosten € 7,50 en zijn tijdens de herdenking bij het monument aanwezig en worden na afloop naar u opgestuurd.

Foto: dhr. Pim Ermers

 

Nieuws