Internationale herdenking Monument van Verdraagzaamheid in Haelen

22 November 2019 - uur

Op donderdag 14 november 2019 vond bij het Monument van Verdraagzaamheid in Haelen voor de 19e keer de internationale herdenking ter gelegenheid van de bevrijding van het Leudalgebied plaats. Het was dit jaar een heel speciale herdenking omdat het precies 75 jaar geleden was, dat dit gebied werd bevrijd.

In bijzijn van een groot aantal Wapenbroeders, ook veel veteranen uit binnen- en buitenland en veel hoogwaardigheidsbekleders legde gouverneur Bovens de laatste krans in naam van verdraagzaamheid, geflankeerd door een Belgische, Nederlandse, Duitse en Britse veteraan en twee Leudalveteranen. Ruim 500 toeschouwers waren getuige van deze bijzondere herdenking, waarbij twee vliegtuigen overvlogen en een missing manformatie uitvoerden.

11 scholieren van groep 8 van basisschool De Mussenberg uit Horn legden een anjer bij het monument, symbolisch voor de gesneuvelden uit de 11 nationaliteiten, die hier herdacht worden.

Het geheel werd door de ceremoniemeester Ria Schmieder, voorzitter van de Stichting Herdenkingsmonument Militairen, op een waardige manier geleid. Na afloop van de ceremonie vond een gezellig samenzijn met de veteranen plaats in restaurant Elisabethshof.

Naar de foto’s van dhr Pim Ermers: >

Nieuws