Volkstrauertag in Ysselsteyn

18 November 2018 - uur

Op 18 november 2018 werden op de Duitse begraafplaats in Ysselsteyn de Duitse militairen herdacht, die daar begraven zijn. Bij deze herdenking was ook een aantal Wapenbroeders aanwezig.

In Ysselsteyn liggen bijna 32.000 gesneuvelde militairen uit de Tweede Wereldoorlog en 85 gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog op ca 17 hectare. Voor iedere gesneuvelde militair is er een kruis geplaatst. De gegevens (naam, grafligging, geboorte- en sterfdatum, rang- indien bekend) zijn met een witte kleur op de natuursteen aangebracht. Er zijn ca. 5.000 onbekende militairen begraven. Op de kruizen staat vermeld: "Ein Deutscher Soldat".

Bij de Volkstrauertag in Ysselsteyn waren veel internationale militairen en genodigden aanwezig. Voor het eerst werd er een held genoemd, een veteraan van het pararegiment uit Engeland. De muzikale begeleiding was van de Blaasgroep Karl-Kisters-Realschule Kleve-Kellen.De begroeting werd door Dirk Brengelmann, ambassadeur Duitsland verzorgd. Naast burgemeester van Venray, dhr. Hans Gillissen, sprak ook de Evangelist Theologie Niklas Peuckmann als ook de inleidende woorden voor de dodenherdenking door dhr. Norbert Killewald. Tussendoor werd het muziekstuk van Emma Brown gespeeld.

Tijdens de kranslegging muziek van de Fanfare Bereden Wapens, na het Taptoe en Der gute Kamerad werd de indrukwekkende herdenking afgesloten.

Naar de foto’s van dhr. Pim Ermers: >

Nieuws