Herdenking Nationaal Indië-monument Roermond

02 September 2018 - uur

De 31e herdenking bij het Nationaal Indië-monument en het Monument voor Vredesoperaties in Roermond op 1 september 2018 was drukbezocht. Met 10 banieren onder leiding van dhr. Henk Vogels en veel Wapenbroeders was ook de Bond van Wapenbroeders goed vertegenwoordigd. Het Bondsbestuur was vertegenwoordigd met dhr. Tony Monserrate Carvache Sijm.

In de ochtend was er een themabijeenkomst in Theaterzaal de Oranjerie over de Cambodja missies. Daarna waren de genodigden welkom op Kasteeltje Hattem. Veel civiele en militaire autoriteiten waren weer aanwezig om deel te nemen aan de herdenking.

Tijdens de herdenking werd er een nieuw monument onthuld. Het ‘Verbindend Monument’ moet de banden verstevigen tussen veteranen in het toenmalige Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea en de veteranen, die later door Nederland en de VN werden uitgezonden. Het nieuwe monument werd onthuld door veteranen die dienden in Indonesië, Korea, Libanon, Cambodja en Afghanistan. Er werden vele kransen gelegd door verschillende militaire en civiele organisaties. De Bond van Wapenbroeders legde samen met VOMI een krans bij het Monument.

Na afloop van de herdenking toonden vele aanwezigen hun respect en betrokkenheid tijdens het defilé. Van de herdenking heeft dhr. Pim Ermers weer een uitgebreide fotoreportage gemaakt.

Naar de foto’s van dhr. Pim Ermers: >

Nieuws