Geslaagde reünie tevens Dag Der Banieren Lgen Bestkazerne Vredepeel

12 Mei 2018 - uur

Op vrijdag 11 mei 2018 waren de eerste deelnemers aan de Dag der Banieren al vroeg gearriveerd op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. In het Bedrijfsrestaurant werden de bezoekers ontvangen met een koffie of thee en de bekende plak cake. Al snel werden de andere bekenden gezocht en ook gevonden. Zo ontstond er een gezellige sfeer van ‘bijkletsen’.

In zijn openingstoespraak heette de voorzitter van het Regionaal Coördinatie Team Wapenbroeders Zuidelijk Nederland, dhr. Frans Maes, alle aanwezigen van harte welkom. Onder meer uit Antwerpen, Bonn en Woerden waren deelnemers gekomen naar de Dag der Banieren. Met een lekker zonnetje op de paradeplaats werd al spoedig begonnen met de laatste voorbereidingen voor het optreden van de banierwachten. Het optreden van de 8 banierwachten werden aangekondigd door de speaker dhr. Joop Vroone. Door alle banierwachten werd het beste van hun kunnen getoond, hetgeen door het aanwezige publiek bijzonder werd gewaardeerd. De 7 mansformatie Bondsbanierwacht gaf een weer vlekkeloze demonstratie van hun kwaliteiten.

De jury, bestaande uit de heren Beekwilder, Van Eldik en Rejack, waren weer duidelijk onder de indruk van het niveau van de optredens, hetgeen tijdens de algemene terugkoppeling aan de banierwachten na het diner werd overgedragen.  

PARESTO had weer haar beste beentje weer voorgezet door een geweldige rijstmaaltijd te verzorgen met een toetje, dat bij een ieder goed in de smaak viel.  

’s Middags was de gelegenheid aanwezig om naar het museum te gaan waar veel artilleriestukken te bezichtigen waren en de vroegere geleide wapens. Voor een deskundige uitleg in het museum was weer gezorgd.

Door degenen die achterbleven in de Mess werd op de muziek van Ber Donkers regelmatig gedanst. Om 15.30 uur vond de grote prijsuitreiking plaats. Eerst werden de ceremoniemeester tijdens het optreden van de banierwachten, dhr. Joop Vroone en de grote stimulator van de baniertrainingen, dhr. Jim Overklift in het zonnetje gezet en bedankt. Daarna ontvingen de deelnemende banierwachten ieder een aandenken voor hun optreden uit handen van de voorzitter, dhr. Fans Maes.

Rond 16.00 uur werden al veel handjes geschud en vertrokken veel deelnemers huiswaarts. Teruggekeken kan worden op een bijzonder geslaagde dag.

Naar de foto’s van dhr. Pim Ermers: >

Naar de foto’s van dhr .Wiel Mackus: >

Naar de foto’s van dhr. Floris Berkof: >

Naar de foto's van dhr. Nico Buul: >

Nieuws