Reünie / excursie naar Bernhardkazerne in Amersfoort

08 April 2018 - uur

Op 29 maart 2018 heeft de jaarlijkse excursie tevens reünie van het RCT WZ-NL plaatsgevonden en wel naar de Bernhardkazerne in Amersfoort. Al vroeg in de morgen verzamelden de deelnemers zich op 3 locaties waar men in de bus kon stappen, te beginnen met de parkeerplaats bij de Hockeyvereniging Concordia te Roermond, gevolgd door de parkeerplaats bij het AC Restaurant te Nederweert en tot slot de parkeerplaats bij Mc Donalds te Rosmalen. De bus was op tijd op de 3 plaatsen, waar iedereen aanwezig was en er ook geen vertragingen ontstonden.

Bij aankomst bij de wacht van de Bernhardkazerne stond, geheel volgens afspraak, majoor Paul Kerkhoffs van de Verbindingsdienst ons op te wachten, waardoor ook de controle door het wachtpersoneel vlot en vlekkeloos verliep. Na een toch wel lange rit was een kopje koffie/ thee met cake in Gebouw R (Bedrijfskantine) natuurlijk van harte welkom. Iedereen had echt zin om er een fantastische dag van te maken. Na de korte ontvangst begon het programma met een bezoek aan de Historische Verzameling van de Cavalerie. Wij hadden vooraf gekozen voor het gedeelte “voertuigen”, omdat een bezoek aan alle onderdelen van de verzameling veel te veel tijd zou vergen. Het was een buitengewoon interessante collectie, die door de 2 rondleiders van informatie werd voorzien. De foto’s laten dit zien.

Na dit interessante bezoek aan het materieel van de Cavalerie, was het tijd om te denken aan het verzorgen van de inwendige mens; de eenvoudige broodjeslunch. Ondanks de problemen die de week tevoren ontstaan waren met betrekking tot het gebruik van de eetzalen en het bereiden van warme maaltijden, konden wij toch onze lunch  in de afgesproken ruimte gebruiken. Zoals verwacht keurig verzorgd en smakelijk.

Het volgend programmaonderdeel vond plaats bij de School Verbindingsdienst, gelegen op een vrij grote afstand van de eetzaal, waardoor de bus werd ingeschakeld om vlot en op tijd ter plaatse aanwezig te zijn. Het begon met een heel interessante lezing over de Verbindingsdienst in het TACTIS gebouw door luitenant-kolonel Henk Wullems, gevolgd door een kleine Static Show met uitleg over met name satellietcommunicatie.

Na het bezoek aan de School Verbindingsdienst was het tijd om de Historische Verzameling van de Verbindingsdienst te bekijken. Wij werden door kolonel b.d. Ad den Boer, directeur van deze Historische Verzameling, op een hele hartelijke manier met een kop koffie/ thee en een koekje ontvangen. Na een korte introductie en uitleg over de verschillende delen van de verzameling, werden wij in 2 groepen verdeeld met elk een begeleider voor het bekijken van de verzameling. Materieel uit een heel ver verleden, maar ook materieel uit de Indiëtijd, de Koreatijd en de tijd van de Koude Oorlog was systematisch opgesteld met tekst en uitleg. Het was allemaal zo erg interessant dat wij het gezellig samenzijn bijna vergeten waren.

Na het bezoek aan de Historische Verzameling van de Verbindingsdienst gingen wij, samen met kol b.d. Ad den Boer en maj Paul Kerkhoffs, terug naar Gebouw R waar wij gezellig een drankje konden drinken en uitgebreid de mogelijkheid bestond om met elkaar te praten, eigenlijk het voornaamste doel van zo’n uitstapje. Edwin Jacobsz dankte beide gastheren voor de manier waarop wij werden ontvangen en ook de moeite die zij zich hadden getroost om de dag voor ons zo gezellig mogelijk te maken. Deze woorden gingen gepaard met een presentje in de vorm van Hertog Jan bier, een typisch product uit het Zuiden des Lands.

Aan alles komt een eind. Het laatste onderdeel van het bezoek aan de Bernhardkazerne, de warme maaltijd, diende zich aan. Jammer dat door de eerder genoemde problemen m.b.t. het gebruik van de eetzaal en het bereiden van de warme maaltijd, de geplande bediende nasi/bami maaltijd moest worden vervangen door een warme maaltijd langs de lijn. Ook hier deed het personeel haar uiterste best om ons service te bieden.

De terugreis begon op tijd en leek veel sneller te gaan dan de heenreis. Onderweg nog twee plichtplegingen: Edwin Jacobsz bedankte de chauffeur voor de wijze waarop hij ons had gereden, afgesloten met het overhandigen van een zakje geld, terwijl Arie van de Lee Edwin bedankte voor de manier waarop hij als “invalreisleider” was opgetreden. De reis liep voortreffelijk. Wij konden aan het eind van de dag terugkijken op een geslaagde reünie/ excursie. Dank zei de inzet van Wiel Mackus en Floris Berkhof met hun fotoapparatuur kunnen wij nog tot in lengte van dagen genieten van de vastgelegde beelden.  

Naar de foto's van dhr Wiel Mackus: >               

Nieuws