Herdenking op Brits Kerkhof Nederweert bij Afd. Ospel

28 Oktober 2023 - uur

Al jarenlang bestaat er een respectvolle en prettige samenwerking tussen de Stichting Adoptiegraven Nederweert, de Gemeente Weert en de Wapenbroeders, Afdeling Ospel. Graag uitnodigen wij u uit voor de herdenkingsceremonie op het Britse Militaire Kerkhof “’WAR GRAVES”” te Nederweert op zaterdag 11 november 2023 ter ere van de dappere mannen die hun leven hebben gegeven voor de bevrijding van ons land en die vielen voor onze vrijheid.

Deze herdenking valt dit jaar precies op Remembrance Day en wel op zaterdag 11 november 2023. Dat maakt de herdenking dit jaar wel heel bijzonder.
De herdenking begint om 15.00 uur maar wij verzoeken de genodigden vriendelijk om zich vanaf 14.45 uur al richting de Britse begraafplaats te begeven.
De ceremonie op de CWGraves omvat onder andere:

  • Intreding van de banierwacht Ospel onder begeleiding van Pipers d. Aldenghoor
  • Welkomstwoord door onze nieuwe voorzitter Marcus Vankan
  • Herdenkingstoespraken door ondermeer de burgemeester van Nederweert.
  • Koraalmuziek
  • De vlagceremony met de volksliederen
  • Twee minuten stilte ter nagedachtenis
  • Bijdragen van de kinderen van de scholen en het leggen van bloemen
  • Leggen van kransen door de genodigden etc.

Wij hechten veel waarde aan uw betrokkenheid en waardering voor de offers die deze Britse militairen hebben gebracht. Uw aanwezigheid zal een belangrijke bijdrage leveren aan het levend houden van hun herinnering en het eren van hun nalatenschap.

Wij hopen van harte, dat u als organisatie aanwezig kunt zijn om samen met ons te herdenken. Laten we samen stilstaan bij de moed, opoffering en vrijheid die deze dappere militairen hebben gebracht en waar zij de opperste prijs voor hebben betaald.

NB** Omdat wij ook alle adoptanten van de graven en familieleden van de gesneuvelde Britse militairen hebben uitgenodigd verzoeken wij u rekening te houden met de drukte!

Tenue:  militairen DT2 met modeldecoraties

Verenigingen: verenigingstenue met groot model decoraties

Nieuws