Emotioneel bezoek aan Brits graf in Nederweert

28 Mei 2022 - uur

Op zaterdagmorgen 28 mei 2022 arriveerden om 10.15 uur speciale gasten van de Stichting Adoptiegraven Nederweert op de Britse begraafplaats aan de Mgr. Kreijelmansstraat in Nederweert. Na onderzoek legde Roel Rijks van de Stichting Monument van verdraagzaamheid in Haelen contact met het nichtje van William (Bill) Edward Hayes.

Elain Palmer en haar man David uit London brachten samen, in gezelschap van adoptant Mien Cuppens, haar familie en bestuursleden van de stichting een bezoek aan het graf van William. Zij waren zeer vereerd om familieleden van hem te ontmoeten en te begeleiden naar zijn graf. William kwam uit  West Ham in Essex en maakte onderdeel uit van het 11th Medium Regiment Royal Artillery en overleed na een tragisch ongeluk met zijn vuurwapen bij Beijshof in Heythuysen op 22 november 1944 op 31-jarige leeftijd.

Vlaggenprotocol
Wiel Mackus vertegenwoordigde de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Ospel en voerde het vlaggenprotocol uit. Bagpiper Jeanine Stassen van Pipers Society Castle D’aldenghoor zorgde voor de muzikale omlijsting tijdens het voor de familie zeer emotionele bezoek. Na het bezoek werd het gezelschap ontvangen door door leden van de Stichting Monument van Verdraagzaamheid voor een lunch, bloemenlegging bij het monument en een bezoek aan de locatie waar William overleed.

Naar de foto's Wiel Mackus voor Stichting adoptiegraven Nederweert: >

Nieuws