Emotioneel bezoek aan Brits graf in Nederweert

15 April 2022 - uur

Zaterdagmorgen 16 april 2022 om 10.00 uur arriveerden speciale gasten van de Stichting Adoptiegraven Nederweert op de Britse begraafplaats aan de Mgr. Kreijelmansstraat.   Na intensief onderzoek wist Josephine Korsten - Beelen van de stichting familieleden te achterhalen van Claude Mosley. Hij kwam uit Nottinghamshire en maakte onderdeel uit van de Royal Marines No. 45 R.M. Commando en sneuvelde in Heel op 28 januari 1945 op 22-jarige leeftijd.

Sallyanne, de kleindochter van de zus van Claude, samen met haar dochter Lucy, brachten in gezelschap van de familie Jubbega en bestuursleden van de stichting een bezoek aan het graf van Claude. De familie Jubbega uit Nederweert adopteerde het graf van Claude en en was zeer vereerd om familieleden van hem te ontmoeten en te begeleiden naar de Britse begraafplaats. 

Wiel Mackus vertegenwoordigde de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Ospel en voerde het vlaggenprotocol uit. Bagpipers van Pipers Society Castle D'aldenghoor zorgden voor de muzikale omlijsting tijdens het voor de familie zeer emotionele bezoek.

Lest we Forget

Naar de foto's van Wiel Mackus / Stichting Adoptiegraven Nederweert

Nieuws