Afdeling Ospel herdenkt militairen WO II in Henri Chapelle (B)

23 Augustus 2021 - uur

Jaarlijks bezoekt de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Ospel in de maand augustus de Amerikaanse militaire begraafplaats in Henri-Chapelle (B) om daar een herdenking te organiseren voor de geallieerde militairen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun grootste offer hebben gebracht in de omgeving van Nederweert. Op uitnodiging van het bestuur van Afdeling Ospel werd samen met de America Europe Friendship Association (AEFA) een gezamenlijke ceremonie georganiseerd in Henri Chapelle.

Het gezelschap werd hartelijk welkom geheten door vertegenwoordigers van de begraafplaats, waarna de ceremonie met speeches en kransleggingen aanving. 

Van de Wapenbroeders namen het bestuur en de banierwacht deel aan de indrukwekkende ceremonie. Door de Association het bestuur, leden en banierdrager Chief Warrant Officer, ret. Etienne Goyens, Colonel USAF Michèle Artolachipe, Commander Logistic Wing AWACS werd er ook een krans gelegd. De muziek en geluid werd verzorgd door dhr. Jim Overklift van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Weert.

Na de ceremonie werd er gezamenlijk een lunch gebruikt in de sporthal in Aubel.

Naar de foto’s van America Europe Friendship Association (AEFA) Netherlands: >

Nieuws