Remembrance Day 2020: vlaggen op Britse Militaire begraafplaats Nederweert

11 November 2020 - uur

Vanwege Remembrance Day 2020 heeft dhr. Wiel Mackus een sfeervolle foto gemaakt van het Britse Militaire begraafplaats in Nederweert. De Remernbrance Herdenking te Ospel zal op  bescheiden schaal feitelijk op zaterdag 14.11.2020 gaan plaatsvinden.

Remembrance Day, ook wel Armistice Day of Poppy Day in het Nederlands: Dodenherdenkingsdag is in het Verenigd Koninkrijk en andere landen van het Gemenebest de dag waarop de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht.  De herdenking vindt plaats op 11 november maar de eigenlijke plechtige herdenking vindt plaats op de zondag die het dichtst in de buurt ligt van die datum. Die dag wordt Remembrance Sunday genoemd. In Nederweert is de datum gelegen op de zaterdag !

In Canada wordt elk jaar op 11 november om 11 uur 's morgens, ongeacht op welke dag van de week deze datum valt Remembrance Day herdacht. In Amerika is dit de Veterans Day. Tot 1954 heette Veterans Day overigens nog Armistice Day.

Op welke datum men herdenkt is niet belangrijk maar vooral dat men herdenkt ! Via de Stichting Oorlogs Graven Nederweert probeert men juist dat te realiseren door iedereen de kans te geven om een graf te adopteren en bij voorkeur later van ouders naar kinderen over te dragen opdat degenen die voor onze vrijheid hun leven lieten niet vergeten worden. LET US NOT FORGET!

Er zijn nog enkele graven ter adoptie beschikbaar  Zie : www.adoptiegravennederweert.nl

Peter William Schreuders
secretaris Ospel

Nieuws