Rozen en Limburgse vlaai voor alle leden / donateurs Afd. Ospel

28 Oktober 2020 - uur

Alle leden en donateurs van de Bond van Wapenbroeders afdeling Ospel werden op 27 oktober 2020 thuis verrast toen één van de bestuursleden hen een Limburgse vlaai en een roos kwam aanbieden. 

“Het coronavirus houdt ons allen intens bezig en zeker ook  de leden van Bond, die vrijwel allemaal gezien hun leeftijd in de zgn. “risicogroep” behoren”, zo staat in de begeleidende brief, die zij allen persoonlijk ontvingen. Activiteiten, zoals de dagexcursie naar het Belgische Henry Chapelle, waar zij ieder jaar hun gesneuvelde Amerikaanse militairen komen herdenken, gingen dit jaar niet door.

Zelfs bij de herdenking op het Brits kerkhof in Nederweert op 14 november 2020 kunnen zij niet aanwezig zijn vanwege de strenge maatregelen t.b.v. de coronabestrijding. Daarom werd met deze geste de leden verzekerd, dat zij er niet alleen voor staan, maar dat de Bond van Wapenbroeders hen, ondanks deze moeilijke omstandigheden niet vergeet, maar ze blijft ondersteunen.

De eerste officiële vlaai werd door voorzitter Arie van der Lee en vice-voorzitter en penningmeester Piet van Gog,  overhandigd aan Jan van Gog en zijn echtgenote Mien, uit waardering voor de vele jaren trouwe dienst en inzet voor de veteranen uit Ospel en Nederweert-Eind. Vervolgens werden alle leden en donateurs voorzien van deze lekkernij, om “nog één keer na te genieten van het zo succesvolle 40 jarig jubileum afgelopen jaar van de oudste afdeling van Limburg”, aldus het bestuur in een begeleidend schrijven,

Op de foto van links naar rechts: Mien van Gog, Jan van Gog, Arie van der Lee en Piet van Gog.

Naar de foto's van mevr. Mia Gubbels: >

Nieuws