Eervol ontvangst van BIKE2HONOUR Wapenbroeders Afd. Ospel

25 Mei 2020 - uur

25 studenten van Gilde Instituut voor Veiligheid te Roermond besloten om in het kader van 75 jaar bevrijding de in de regio Roermond gesneuvelde Engelse soldaat Richard Sidney Huitt uit Hull te eren. De initiatiefnemers van dit respectvolle gebeuren waren ondermeer Wouter Brouns Docent Gilde opleidingen, Raimondo Bogaars, militair instructeur bij de Gilde Opleidingen en & Niek Hendrix namens de Stichting adoptiegraven Nederweert.
                      
Richard is op 12 kilometer van Roermond gesneuveld en wel op 24 januari 1945 tijdens de bevrijding van deze stad. Hij ligt begraven op de militaire Britse begraafplaats in Nederweert. De zoon van Richard was door omstandigheden nooit in de gelegenheid geweest het graf van zijn vader te bezoeken en dat kwam onder aandacht van de Gildeopleiding voor Veiligheid  te Roermond.
25 studenten van de Gilde Opleidingen Voor veiligheid hebben toen via hun missie “”Bike2Honour “”geld ingezameld voor de overtocht van zoon Richard Huitt en zijn vrouw.  De 25 studenten + begeleiders reisden eerst naar de familie van Richard Huitt te Engeland: zoon Richard en zijn familie. Vanuit Hull willen ze de route afleggen zoals de tankbemanning van Richard Pruitt deze ook tijdens WW2 heeft afgelegd. Eenmaal aangekomen in Caen in Frankrijk gingen ze in 24 uur tijd 620 kilometer mountainbiken naar de begraafplaats op het Engels Kerkhof te Nederweert. Een prestatie van formaat en om werkelijk trots op te zijn!

Op het Brits kerkhof te Nederweert Kerkhof vond vervolgens een eervolle ceremonie plaats ter nagedachtenis van Richard Sidney Pruitt en ook voor de ongekende prestatie van Bike2Honour. Burgemeester - Mevrouw Birgit op de Laak van Nederweert , ontving de genodigden, de studenten en begeleiders, diverse militairen en bestuurders van legervoertegen en natuurlijk de eregasten Richard Pruitt junior en zijn vrouw onder toeziend oog van de erewacht van de Wapenbroeders Ospel. Na de ontvangst door de Burgemeester en na de toespraak door Niek Hendrix konden Pruitt junior en zijn vrouw eindelijk het graf van zijn zoon Richard bezoeken en een krans leggen.
                       
Na de ceremonie volgde nog een uitgebreide lunch te Nederweert met alle genodigden en trok een complete karavaan met 8 motoren, WO2 voertuigen, de fietsers en uiteraard de familie Huitt junior naar de Kasteel Hillenraedtstraat 1 te Roermond waar een bijzonder geslaagd monument werd onthuld voor Richard Sidney Huitt bij de Gilde Opleidingen.     
                                                        
De intocht te Roermond en het monument ter nagedachtenis aan Richard Sidney Huitt.  Namens de Wapenbroeders, Afdeling Ospel spreken wij onze dank en erkenning uit voor zowel de militairen die tijdens de bevrijding van ons land zijn gevallen als voor de geweldige prestatie van de studenten en begeleiders van de VEVA-opleiding van de Gilde opleidingen Roermond.

Op een van de foto's leggen Richard Huitt junior en zijn vrouw en de burgemeester van Nederweert bloemen op het graf van zijn vader Richard Huitt senior.

Naar de foto's van Afd. Ospel: >

 

Nieuws