Kerstdiner bij Afdeling Midden-Brabant

16 December 2022 - uur

Door inspanningen van het bestuur was het dit jaar mogelijk om voor het eerst een heus kerstdiner te organiseren voor onze leden en donateurs. Op 15 december 2022 verzamelden stipt op tijd de deelnemers zich op de verzamelplaats in Tilburg. Vervolgens vertrok de groep naar de Vliegbasis Gilze-Rijen en arriveerde om 15.30 uur in de Traditiekamer. Na een kort welkomstwoord door de voorzitter Jan Schrijver en een beker koffie om de eerdere kou van buiten wat te verdrijven, was er ruimschoots de tijd om de traditiekamer te verkennen. Tinus Konings en Eric van Berkel vertelden als rondleiders maar al te graag over hetgeen tentoon was gesteld. De indrukwekkende collectie werd door de bezoekers zeer gewaardeerd.

Rond 17.30 uur vertrok de groep naar het Bedrijfsrestaurant. In een mess werd tijdens het aperitief onder het genot van een drankje gezellig bijgepraat. Het diner werd vanaf ongeveer 18.45 uur genuttigd in het bedrijfsrestaurant van de Vliegbasis Gilze-Rijen. De medewerkers hadden kosten nog moeite gespaard om de zaal gezellig in te richten en de tafels mooi te schikken.

Er was zelfs een fraaie menukaart gemaakt met het logo van onze Afdeling Midden-Brabant erop. Na aanvankelijk over enige verwarring over het vlees- of vismenu, werd met de tafelgenoten het gezellig samenzijn voortgezet. Verschillende lekkernijen volgden in gangen elkaar op.

In de pauzes tussen de gangen konden wij enorm genieten van de geweldige vocale bijdrage van Marij van Belkom. Normaal zingt Marij tijdens herdenkingen altijd het lied ‘We’ll meet again’, waarvan je kippenvel krijgt. Deze avond zagen wij een geheel andere Marij in de kerstsfeer met een uitgebreid repertoire. Voorzitter Jan Schrijver zette haar hiervoor letterlijk en figuurlijk in de bloemen.

Het was al na 22.00 uur toen het diner onder dankzegging aan het Paresto-personeel werd afgesloten.

Naar de foto's van Ad van Belkom: >

Naar de foto's van Tinus Konings :> 

Naar de foto's van Hans Kroes: >

Nieuws