Bondsmedaille voor dhr. Ad van Belkom Afd. Midden-Brabant

12 Februari 2022 - uur

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Afdeling Midden-Brabant op 10 februari 2022 is aan dhr. Ad van Belkom de Bondsmedaille Bond van Wapenbroeders uitgereikt door de Algemeen Voorzitter van de Bond, dhr. Jan Verwoerd.

De toekenning van de Bondsmedaille vond onder meer plaats op basis van de volgende waardering voor Ad zijn werkzaamheden als penningmeester:

  • Ad van Belkom is een bestuurder waarop men altijd kan rekenen. Het organiseren van evenementen en activiteiten zit hem als het ware ‘in zijn bloed’. Ad is altijd bereid mee te denken over de invulling van activiteiten en evenementen van de afdeling en een helpende uit te steken.
  • Al ruim voor zijn lidmaatschap bij de Bond van Wapenbroeders was Ad betrokken bij de jaarlijkse herdenkingen van de Afdeling Midden-Brabant in Goirle en Tilburg. Ook hierbij was zijn ondersteunende en dienstbare rol kenmerkend voor zijn optreden. Als penningmeester vervult hij zijn functie bijzonder accuraat. Hij is altijd bezig om zijn financiële administratie nauwgezet te actualiseren.
  • op een plezierige wijze neemt hij deel altijd aan de diverse activiteiten van de afdeling als ook aan de bestuursvergaderingen. Ad kan worden gekenmerkt als een fijne en betrouwbare collega, waarmee het een waar genoegen is om hem in het dagelijks bestuur van de afdeling te hebben.
  • Ad is maatschappelijk zeer betrokken. Voor zijn bijzondere en langdurige maatschappelijke inzet werd Ad in 2018 gedecoreerd met een Koninklijke Onderscheiding. 
  • Kenmerkend voor Ad is zijn grote betrokkenheid bij de Wapenbroeders en donateurs en hun eventuele thuisfront van de afdeling, die Ad veelal rond de Kerst en bij bijzondere gelegenheden bezoekt.

De zeer verraste Ad, die eigenlijk nooit een praatje verlegen is, was tamelijk overrompeld en beduusd met de toekenning van de Bondsmedaille. Ook zijn echtgenote Marij deelde in de getoonde waardering. Aan haar werden bloemen uitgereikt, ook namens de leden en de donateurs van de afdeling.

Naar de foto's van dhr. Hans  Kroes: >

Nieuws