Afdeling Midden-Brabant speelt petanque en geniet van BBQ

21 Augustus 2021 - uur

Op 20 augustus 2021 was het al vroeg druk op het terras van petanquevereniging La Donnée in Tilburg. Zo’n 25 Wapenbroeders, donateurs en partners hadden zich ingeschreven voor deze middag en de gezelligheid met de sociale contacten vierde hoogtij. Iedereen was bijzonder in zijn of haar nopjes dat wij eindelijk weer konden genieten van het redelijke weer en van de prettige omgeving bij La Donnée.

Na de koffie met vlaai was het de hoogste tijd voor twee rondes petanque. De inzet was de wisselbeker, waarvoor velen zich fanatiek inzetten om deze beker te verwerven. Sommigen, die de wisselbeker toch wat minder fraai op de schouw vonden staan, keken vol bewondering naar de zeer gemotiveerde spelers. De competitie leverde een bijzonder verrassende winnaar op, waarover later meer. Onder het spelen was er voldoende ruimte voor een grap en een grol of om met elkaar weer wat bij te praten. Het was immers al weer bijna een jaar geleden, dat de Afd. Midden-Brabant een toernooi kon organiseren waaraan de leden en de donateurs met partners konden deelnemen.

Het tweede belangrijke element was de uitgebreide BBQ, dat een ieder zich goed liet smaken. Samen met een drankje kwamen de gesprekken heel goed op gang. Na afloop werd de winnaar van de competitie bekendgemaakt en dat leverde twee potentiële winnaars op, te weten de heren Chris Arts en Rien Ritmeester. Na een barrage met twee speelronden kwam Rien Ritmeester tot zijn eigen grote verbazing als winnaar uit de bus.

De deelnemers bleven nog lange tijd genieten van elkaars gezellige aanwezigheid op het terras van La Donnée.

Naar de foto’s van Hans en Ineke van Kleijnenbreugel: >

Nieuws