Grote belangstelling voor de presentatie documentaire ‘de vrijheid verloren … en herwonnen. Goirle 1939 –1945’

28 Oktober 2019 - uur

Op zaterdagavond 26 oktober 2019 werd onder grote belangstelling de documentaire ‘De vrijheid verloren … en herwonnen. Goirle 1939 – 1945’ gepresenteerd in het CC Jan van Besouw in Goirle. Door een enorme toeloop waren de beschikbare kaarten na ruim 2 weken uitverkocht.

In drie delen werd de bijna 50 minuten durende documentaire getoond, over hetgeen zich in Nederland en specifiek in Goirle afspeelde tijdens de mobilisatie in 1939 en gedurende de oorlogsjaren. Ook werd met unieke beelden ruim aandacht besteed aan de bevrijding van Goirle en de feesten daarna. Enkele (oud) Goirlenaren vertelden hun eigen verhaal, zoals zij dat als kind of tiener hebben meegemaakt in deze spannende tijd. De presentator Michael Kolen nam de aanwezigen telkens op een zeer beeldende wijze mee terug naar de leefwereld van de kinderen in die tijd.

De delen mobilisatie, bezetting en bevrijding van de documentaire werden afgewisseld door sfeervolle muziek van de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning en het optreden van de Dutch Pipes and Drums. Het nummer ‘Highland cathedral’ werd gezamenlijk gespeeld en gaf bij mening toeschouwer kippenvel. Na het slotwoord van de voorzitter van de Afdeling Midden-Brabant, dhr. Jan Schrijver werd de avond afgesloten met het Wilhelmus.

Verkoop van DVD documentaire ‘De vrijheid verloren … en herwonnen. Goirle 1939 – 1945’
Vanwege de grote belangstelling is besloten om de documentaire op DVD in de verkoop aan te bieden. Uitverkocht!

Naar de foto's van mevr. Ineke van Kleijnenbreugel: >
Highland Cathedral door Dutch Pipes and Drums en Harmonie O&U, video Harold Spijkers videoproductie: >


Sponsoren:
Deze avond is mogelijk gemaakt door bijdragen van:
- Gemeente Goirle;
- Stichting Annetje van Puijnenbroek;
- Prins Bernhard Cultuurfonds;
- Platform Gezond en Welzijn Goirle;
- Steunfonds Bond van Wapenbroeders;
- D66 Goirle-Riel

Nieuws