Presentatie documentaire ‘De vrijheid verloren … en herwonnen. Goirle 1939 –1945’

17 September 2019 - uur
Op zaterdagavond 26 oktober wordt de documentaire ‘De vrijheid verloren … en herwonnen. Goirle 1939 – 1945’ gepresenteerd in het CC Jan van Besouw. Voor de muzikale bijdrage zorgen de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning en de Dutch Pipes and Drums.

KAARTEN ZIJN UITVERKOCHT
Iedere bezoeker met een toegangskaart krijgt op 26 oktober bij binnenkomst koffie of thee en na afloop, tegen inlevering van de toegangskaart, een consumptie.
 

Documentaire ‘De vrijheid verloren … en herwonnen. Goirle 1939 – 1945’.
In deze bijna 50 minuten durende documentaire wordt getoond, wat er zich in Nederland en specifiek in Goirle afspeelde tijdens de mobilisatie in 1939 en tijdens de oorlogsjaren. Ook wordt met unieke beelden ruim aandacht besteed aan de bevrijding van Goirle en de feesten daarna. Enkele (oud) Goirlenaren vertellen hun eigen verhaal, zoals zij dat als kind of tiener hebben meegemaakt in deze spannende tijd. In het Goirles Belang van 2 oktober a.s. wordt dieper ingegaan op deze documentaire en op de plechtige herdenking, die op diezelfde dag in de middag wordt gehouden.

De avond.
Om 20.00 uur start de voorstelling, die muzikaal wordt opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning en door Dutch Pipes and Drums. De harmonie speelt een zestal nummers, waarvan één muziekstuk samen met Dutch Pipes and Drums. Tussendoor zal de documentaire in drie delen worden getoond. Ca. 22.15 uur eindigt de avond. Tussendoor is er geen pauze. 

Deze bijzondere presentatie met concert wordt georganiseerd door de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant als onderdeel van 75 jaar Bevrijding Goirle.
Trailer documentaire 'De vrijheid verloren … en herwonnen', klik hier: > 

Nieuws