Petanque en BBQ Afdeling Midden-Brabant

30 Juni 2019 - uur

Op 28 juni 2019 was de Afdeling Midden-Brabant op bezoek bij de Petanquevereniging La Donnée in Tilburg. Petanque is een soort jeu de boules. Voordat de Wapenbroeders, donateurs met partners werden verdeeld in teams van 2 personen en met het spel konden beginnen, deden de aanwezigen zich eerst tegoed aan koffie / thee en een lekkere vlapunt. Hierna begonnen de spelen in twee rondes. Sommige deelnemers speelden patanque als echte professionals. Een enkel team ging met de puntentelling volledig de mist in. Het belangrijkste was dat, ondanks enige rivaliteit, het bijzonder gezellig was op de baan.

Toen de punten waren geteld, bleek dat iedereen een eerste prijs had verdiend. Door de penningmeester Ad van Belkom werden de medailles aan iedereen uitgereikt. De echte leiders van het klassement waren Joke en Jan Schrijver. Naast de eeuwige roem kregen zij een geweldig kleine beker.

Al snel werd de BBQ aangestoken. Er was een prachtig buffet klaargezet met verrassende salades. Eenieder liet het zich goed smaken. Rond half acht kwam deze gezellige dag ten einde.

De voorzitter van de Petanquevereniging La Donnée Noud Schraven en zijn collega danken wij van harte voor de goede verzorging van deze dag.

Naar de foto’s van Ineke van Kleijnenbreugel: >

Nieuws