Afdeling Midden-Brabant bezoekt Spoorzone in Tilburg en afsluitend diner

15 Mei 2019 - uur

Ter afsluiting van haar seizoen organiseerde de Afdeling Midden-Brabant op 14 mei 2019 een stadswandeling in Tilburg. Voor het nieuw ontwikkelde gebied de Spoorzone in Tilburg bestaat veel belangstelling van bedrijven en particulieren. Reden om daar eens een kijkje te gaan nemen onder leiding van de ervaren gids Ad Schrijver, de broer van onze voorzitter Jan Schrijver.

De Spoorzone is een gebied van Tilburg dat zich elke dag weer een stukje verder ontwikkelt. Aan de noordkant van het station is er de laatste jaren veel gebeurd. Dat bleek toen de groep aan de hand van een maquette op schaal werd bijgepraat over de ontwikkelingen. Zo werden onlangs Station 88 en de Clarissenhof opgeleverd, draaien veel restaurants inmiddels op volle toeren, is het Ontdekstation (onlangs werd verrijkt met het Vincent van Goghtekenlokaal) alweer een tijdje aan het draaien en kregen oude spoorwagons een tweede leven.

In de monumentale Polygonale Loods met de draaischrijf als terras is een verbluffend mooi restaurant te vinden, waarin veel oude elementen van destijds zijn bewaard. Ook in de onlangs geopende Loc-hal, waarin onder meer de bibliotheek is gevestigd, zijn veel instrumenten van destijds terug te vinden. De bibliotheek op zich zelf is een ontdekking waard. Zo zijn er veel werkplekken aanwezig en andere faciliteiten, waarvan men gratis gebruik mag maken. De bijzondere gordijnen in de Loc-hal trekken bezoekers van over de hele wereld.

Na twee uur was het even tijd voor een versnapering op een terrasje in de Spoorzone. Daarna ging het snel door naar Oirschot. Hier wachtte een geweldig buffet op ons, hetgeen de deelnemers zich goed lieten smaken. Deze dag werd werd weer op foto en video vastgelegd door Hans en Ineke van Kleijnenbreugel.

Naar de video van dhr. Hans van Kleijnenbreugel: > 

Naar de foto’s van mevr. Ineke van Kleijnenbreugel: >

 

Nieuws