Geslaagde Veteranendag Hart van Brabant in Rijen

27 Oktober 2018 - uur

Op zaterdag 27 oktober 2018 werd door de Stichting Veteranen Hart van Brabant in Rijen weer een heel geslaagde Veteranendag georganiseerd. Ook de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant verleent aan haar medewerking aan deze dag, die voor veteranen uit maar liefst 8 gemeenten werd georganiseerd. Het recordaantal van 450 veteranen uit de regio hadden zich aangemeld.

Al vroeg in de ochtend waren de nodige belangstellenden aanwezig bij het publieksevenement aan de Nassaulaan. Naast de vele oude militaire voertuigen en het vele geüniformeerd personeel, was dit jaar het Opleidings- en Training Centrum Rijden uit Oirschot aanwezig met verschillende voertuigen, die tegenwoordig worden ingezet tijdens de missies. Er waren ook diverse activiteiten voor kinderen. Zij konden zich laten schminken bij de “Bartje” Compagnie en zich uitleven op het springkussen bij de Murphy Crew. Ook konden de kinderen meerijden in een 4-tonner van Stichting UN-viertonner.

Voor de veteranen uit de regio Hart van Brabant gingen ’s middags rond een uur de deuren wijd open. Men werd ontvangen met een kopje koffie of thee en iets lekkers. Ook werden in de loge weer de nodige oude verhalen met elkaar opgehaald. Tijdens het besloten programma trad Erik Krikke en zijn band “7even Bridges” op  Krikke viel na zijn uitzending naar Afghanistan ten prooi aan Posttraumatische Stressstoornis (PTSS). In de muzikale theatervoorstelling nam hij ons mee door zijn ervaringen die daar aanleiding voor waren. Ook liet hij zien hoe hij op eigen kracht, met hulp van zijn vriend, thuisfront en Defensie weer volop in het leven staat. Tijdens de emotionele voorstelling moest veteraan of de partner zich op de lip bijten.

De dag werd afgesloten met een gezellig samenzijn bij een drankje en een hapje. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Naar de foto’s van Hans Kroes: >

Nieuws